LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265389 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражувач на постдокторски студии (полно работно време) специјализирана за компаративна социјална држава истражувањеЗначаен опис
На истражувачки проект "држава на благосостојба трансформација во мали отворени економии" на соработка на Истражувачкиот центар 597 "Преобразби на државата", универзитетот во Бремен (Германија) е во потрага по истражувач на постдокторски студии (полно работно време) специјализирана за компаративна социјална држава истражување

Оваа позиција нуди можност да работат во интердисциплинарен средина за прашања од државата промена благосостојба и промени во "државност" поопшто. Врз основа на мешани метод пристап, проектот ги испитува политички последици од неодамнешните социјална држава
реформи во напредните демократии. Затоа сме во потрага за еден научник со силен интерес во компаративна социјална држава истражувања.


Подобност и други критериуми
Кандидатите се очекува да се одржи докторски студии по политички науки (или поврзани со дисциплина) и да имаат добар објавување рекорд во компаративна социјална политика. Кандидатите треба да имаат добро познавање на квантитативните методи (особено TSCS анализа или мулти-ниво на анализа) или компаративна студија на случај методи и процеси следење. Згора на тоа, добро познавање на англискиот јазик се очекуваше. Апликантите треба да бидат тимски ориентирани и покаже силна мотивација да ги извршуваат академска кариера. Настава обврска е еден курс по семестар.
Како на Универзитетот на Бремен има намера да го зголеми процентот на вработени жени во науката жените се охрабруваат да аплицираат. Во случај на еднакви лични способности и квалификации инвалидни лица ќе им се даде приоритет.
Позицијата започнува февруари 2013 (најрано) и завршува на 31 декември, 2014 година. Плаќањето е во согласност со ТВ-L 13.
Придобивки:
На соработка на Истражувачкиот центар (КПД) "Преобразби на државата" е финансиран од германската фондација за истражувања (Дојче Forschungsgemeinsch исхрана) и е прва институција од ваков вид во доменот на политички науки во Германија. Својот интердисциплинарен и меѓународно ориентирана карактер прави работат во КПД стимулирање истражување искуство.


Краен рок за аплицирање
* 15 декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.state

Апликација:
Ве молиме испратете писмо на примена, биографија и список на публикации електронски (пдф-датотека) за
Професор Херберт Obinger
Центарот за социјални истражувања
Универзитетот во Бремен, Германија

E-Mail: hobinger @ zes. UNI-Бремен. де
Веб-страница http://www.state . UNI-Бремен. де


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center