LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333665 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување стипендии програма на Нова Европа колеџ во Романија, 2013-2014Значаен опис
Институцијата домаќин Нова Европа колеџ (НЕЦ) го поддржува научници (? Соработници?) Преку обезбедување на одлична услови за нивно истражување и преку воспоставување на силна и плодна мрежа меѓу академиците во земјата и надвор од неа. Институтот има стекнато уникатна позиција во регионот и во меѓувреме се етаблира како центар за истражување на меѓународниот углед.

Што соработници им се дава месечна стипендија од 650 пак го опфаќа? плус сместување и патни трошоци. Во достава? Ција на нивниот престој период во Букурешт, тие се нудат од еден месец истражување патување во странство во институција на нивниот избор, за кои тие добиваат паушален износ од 2600?.


Подобност и други критериуми
Кандидатите мора да бидат докторски студенти или имаат насловот д-р.
-Предност се дава на кандидати на возраст под 40 години. Добро владеење на англиски, француски или германски јазик е потребно.
-Кандидатите од регионот на Црното Море, особено од Молдавија, Украина, Грузија, Ерменија, Азербејџан, се добредојдени да аплицираат со про? Субјекти на теми од нивниот избор, за во престој стипендии на Нова Европа колеџ во Бу? Charest, Романија.


Краен рок за аплицирање
* Јануари 11, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.nec.ro/fundatia/nec/black_sea_link_2013.htm

Апликациите ќе бидат оценувани од страна на комисијата на романски и странски специјалисти.

Известување: Резултатот од пред-селекција ќе бидат објавени до средината на март 2013 година. Потесен кандидати ќе бидат поканети на интервју во Нова Европа колеџ, ќе се одржи на 11-13 април, 2013 година.

Како да се аплицира: Начинот на примена е по електронски пат. http://www.nec.ro/fundatia/nec/black_sea_link_2013.htm


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center