LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292731 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Џенкинс Спомен стипендии на Универзитетот во Оксфорд во Велика БританијаЗначаен опис
Меморијалниот фонд Џенкинс е основана во чест на починатиот Господ Џенкинс на Hillhead, поранешен канцелар на Универзитетот. Стипендиите ќе бидат достапни за студентите од другите универзитети во рамките на Europaeum, асоцијација од водечките европски универзитети, кои ќе бидат одлучите на курсот на студии во хуманитарни или социјални науки во октомври 2013 година. До четири стипендии ќе бидат доделени и ќе секоја Последните 1 година.


Подобност и други критериуми
Учениците од Болоња, Бон, Прага, Краков, Женева, Холандија, Париз, Мадрид и Хелсинки можат да аплицираат за оваа стипендија.


Краен рок за аплицирање
Краен рок 2 (Јануари 4, 2013 за медицински науки, филозофија политика и меѓународни односи; 18 јануари 2013 за сите други субјекти).


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ox.ac.uk/feesandfunding/prospectivegrad/scholarships/university/jenkins/

Број на награди понудени: До четири стипендии ќе бидат доделени и ќе секоја Последните 1 година.


Времетраењето на награда: стипендии е понуден за една година.


Вредноста на стипендијата ќе биде околу 12.900 м / а (точниот износ да се потврди) кои ќе ги покрие живеат награда costs.The е возможна за една година само;? Кандидати кои се следните две години постдипломски студии може да се одржи на наградата за првата година од нивниот курс, но ќе се бара да имаат и други средства за остатокот од нивниот период на студирање.

Известување: Успешните кандидати ќе бидат известени по e-mail мај 2013. Оваа веб страница ќе се ажурира за да се покаже, кога биле направени сите одлуки. Ако не сте слушнале од нас од страна на време оваа белешка е објавена, тогаш вашата апликација за оваа шема е неуспешна. Се должи на обемот на апликации ќе добиеме, не сме во можност да се поврзеш со неуспешни апликанти поединечно или обезбедат повратни информации за апликации.

Како да се аплицира: Начинот на примена е онлајн. http://www.ox.ac.uk/feesandfunding/prospectivegrad/scholarships/university/jenkins/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center