LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272566 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 групацијата Volvo Стипендии Програма за Меѓународен мајстор? Кликнете ОК Студентите во ШведскаЗначаен опис
2013 Чалмерс универзитетот за технологија нуди Volvo Group Стипендии за Мастер? Кликнете ОК Студентите од Кина / Индија во областа на автомобилската инженеринг, компјутерски системи и мрежи, Електростопанство инженерство и Софтверско инженерство во Шведска

Студија Предмет (и):

Предмети се автомобилската инженеринг, компјутерски системи и мрежи, електрична енергија инженеринг и софтверски инженеринг.

Се разбира Ниво:

Стипендија е достапна за вршење магистрирано ниво.

Стипендија Провајдер:

Чалмерс универзитетот за технологија

Стипендија може да се земе во:

Шведска.
Четири стипендии ќе бидат доделени во 2012 година за граѓаните на луѓе? Република Кина и / или на Република Индија. Изборот ќе биде врз основа на академски заслуги, кој првенствено ги вклучува студент? Кликнете ОК академски достигнувања, но исто така дом универзитет? Кликнете ОК раст (вклучувајќи позиција на глобалната ранг листа), а приоритет цел на барањето за Чалмерс мајстор? Програми.

Број на награди понудени:

Четири стипендии ќе бидат доделени во 2012 година.

Мандатот на награда:

Таа се применува за 4 семестри / 2 годишна програма години


Подобност и други критериуми
Апликантите треба да бидат државјани на луѓето? Република Кина или Република Индија.
Апликантите треба да бидат Прва година апликантите на мајстор? Кликнете ОК програма.
Учениците од Кина и Индија можат да аплицираат за оваа стипендија.


Краен рок за аплицирање
* 15 Јануари, 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
100% од школарината fee.Please напомене дека со цел да ги задржат стипендијата во текот на втората академска година на носителот на стипендија мора да помине најмалку 75% од курсеви преземени во првата академска година. Само се разбира резултати регистрирани на 1 јули за време на првата академска година ќе се смета во оваа проценка.
Изборот ќе биде врз основа на академски заслуги, кој првенствено ги вклучува студент? Кликнете ОК академски достигнувања, но исто така дом универзитет? Кликнете ОК раст (вклучувајќи позиција на глобалната ранг листа), а приоритет цел на барањето за Чалмерс мајстор? Програми.
Известувања стипендија ќе бидат објавени од страна на Чалмерс до 15 март.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center