LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285306 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

AACE-AFM-101: Подобрување на аеродинамичен товари предвидување за авиони апликацииЗначаен опис
Д-р студентски е достапна веднаш во областа на авиони аеродинамичен товари предвидување. На студентски е финансиран во рамките на Велика Британија EPSRC индустрија случај наградата на Ербас.

Овој проект има за цел да се подобри аеродинамичен напор предвидување користење на напредни нумерички симулации пристапи. Точна проценка на аеродинамичен товари распоредени компоненти за време на авиони полетување и приод до земјиште фази на работа има важно влијание врз перформансите и сигурноста. Подобрена оптоварување предвидување ќе доведе до поефикасно авион дизајн и има огромен бизнис последици. Во овој истражувачки проект, напредни нумерички симулации алатки, ќе бидат вработени да се подобри ефикасноста и точноста на носивост предвидување. Студентот ќе се базира на Ербас авиони шум технологија центар (ANTC) на Универзитетот во Саутемптон и работат тесно со индустриски партнери во овој проект. Студентот исто така ќе работат со други истражувачи во ANTC врз експериментални и аналитички аспект на проблемот. А добар прв степен во било инженеринг, или математички, или физика е потребно. На д-р студентски ќе обезбеди добра можност да работат со еден од најголемите воздушната компании во светот, и да се истражуваат релевантни проблеми во воздушната индустрија.

Ербас авиони шум технологија центар (ANTC) ( http://www.southampton.ac.uk/antc/ ) беше отворен во ноември 2008 година во Универзитетот во Саутемптон. Тоа е резултат на долгогодишна соработка помеѓу Ербас и Универзитетот на голем број на бучава истражувачки и развојни проекти. Центарот, предводени од професорот Xin Жанг, се среќаваат академскиот кадар, научни соработници и докторанти користење на state-of-the-art компјутерски симулации и воздушен тунел за тестирање за да се развијат нови концепти за намалување на шум. Студентите на додипломски студии, исто така, работат со истражувачкиот тим, обезбедување возбудливи проекти за стимулирање на следната генерација на инженери за индустријата.

Ако сакате да дискутираат за сите детали на проектот неформално, ве молиме контактирајте со проф Xin Жанг или д-р Zhiwei Ху, e-mail: x.zhang1 @ soton.ac.uk и Z.Hu @ soton.ac.uk. Тел: +44 (0) 2380 59 4891 или 44 (0) 2380 59 3961.

Финансирање Забелешки:

На студентски целосно ги покрива универзитет школарина (Велика Британија / ЕУ) и обезбедува ослободување од данок Стипендии од 13.900? Годишно, што се издига на годишно ниво (секоја октомври) во согласност со Владата на Велика Британија (EPSRC) препорачува стапка, за времетраење од 3 години.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (европски / Велика Британија Студентите Само): Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center