LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285137 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 д-р Студентските во историски студии на Универзитетот во Лестер во Велика БританијаЗначаен опис
Докторски Студентските во областа на историски студии за Велика Британија / ЕУ и меѓународни студенти на Универзитетот во Лестер во Велика Британија, 2013

Студија Предмет (и):

Студија предмет е историски студии.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е за спроведувањето на докторски студии ниво.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот на Лестер

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија Опис:

На Студентските произлегуваат од 1,5 милиони грант Европскиот совет за истражување професорот Клер Андерсон, за проектот Carceral Архипелаг: Транснационална Тиражите во глобална перспектива, 1415-1960. На овој истражувачки проект, кој започнува февруари 2013 година, ќе земе студија на случај и компаративен приод кон историјата на империјалната експанзија, неслободни труд, породувањето, како и нивните наследства преку фокус на историјата на казнени колонии во целиот свет. Тоа ќе вработи проект менаџер и две постдокторски истражувачи, и вклучува одредба за две-р Студентските рекламира тука.


Подобност и други критериуми
Овие Студентските се отворени за соодветен Велика Британија / ЕУ и меѓународни (т.е. надвор од ЕУ) кандидати. -Кандидатите треба да имаат прва класа или висока горниот втора класа почести степен (или еквивалентен квалификација) во историјата или релевантна дисциплина и да ги задоволи стандардот на Универзитетот? На англиски јазик услови за влез.
-Се очекува дека кандидатите ќе имаат релевантни мајстори степен со или заслуги разлика, или да биде во можност да се покаже доказ дека тие ќе се постигне ова пред октомври 2013 година.
-Кандидатите за руските студентски треба да имаат одлично руски јазик вештини.


Краен рок за аплицирање
* 8 Март 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Стипендијата се нудат за три години.

А се ослободени од данок стипендија од 17.400? Годишно, дополнителни средства за Велика Британија и меѓународни истражувачки патувања.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center