LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263803 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Пепси Стипендии за студентите на додипломски студии во хотелски менаџмент, САДЗначаен опис
Пепси Фондацијата нуди Додипломски Стипендии во угостителство на Факултетот за средните училишта во САД 2013

Студија Предмет (и):

Студија предмет е угостителството управување.

Се разбира Ниво:

Оваа програма за стипендирање е достапен за додипломски степен.

Стипендија Провајдер:

Пепси Фондацијата

Стипендија може да се земе во:

САД


Подобност и други критериуми
Дипломирал на угостителство средно училиште во Вашингтон,
-Запишани во најмалку 12 кредит часови за претстојните есен и пролет семестри.
-Додипломски угостителство управување големи.
-Работел најмалку 250 часа во хотел / туристичката индустрија.
-А минимум 2,5 Успех.


Краен рок за аплицирање
1 јануари - 1 Мај секоја година


Дополнителни информации, и важни рачно
Фондацијата Пепси направи 250.000 $ придонес на Фондацијата? Кликнете ОК Новиот век Кампања фонд, создавајќи фонд за стипендии на Пепси во корист дипломирањето постарите од Угостителство средно училиште во Вашингтон, Ова обдарени подарок обезбедува постојана стипендии за дипломирани студенти на угостителство гимназија, кои се запишани на додипломски гостопримство поврзани со програми.

33 стипендии се нудат.

Количини наградата може да варираат од $ 500 до $ 3000 во зависност од запишувањето и препорачаната количина од училиште


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center