LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300776 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Комонвелт на независни држави и Грузија мајстор? Кликнете ОК Стипендии во Велика БританијаЗначаен опис
2013 Универзитетот во Нотингем нуди Комонвелт мајстор? Кликнете ОК Стипендии за Ерменија, Азербејџан, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан, Туркменистан, Украина, Узбекистан, или Грузија Студентите во Велика Британија

Студија Предмет (и):

Секое предметна област (со исклучок на МБА).

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за мајсторот? Степен ниво.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Нотингем

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Дали државјанин на (или трајно со седиште во) Заедницата на независни држави? Ерменија, Азербејџан, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан, Туркменистан, Украина, Узбекистан, или Грузија.

Стипендија Опис:

Како знак на посветеност на интернационализираат на нашата заедница на студентите, и да ги охрабри разновидност, Универзитетот во Нотингем нуди сеопфатен и проширување на опсегот на стипендии.


Подобност и други критериуми
Дали државјанин на (или трајно со седиште во) Заедницата на независни држави? Ерменија, Азербејџан, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан, Туркменистан, Украина, Узбекистан, или Грузија.
- Се класифицирани како студент во странство за плаќање цели.
- Во моментов не се школуваат на Универзитетот во Нотингем кампусот или не се Универзитетот во Нотингем ќе матурираат.
- Веќе се одржи на понудата да се започне со полно работно време магистерска диплома програмата (вклучувајќи MRes) во Нотингам во септември 2013 година? било предметна област (со исклучок на МБА).


Краен рок за аплицирање
* 24 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
10 стипендии се нудат.

Вкупната понуда е од 25% кон школарина.

Универзитет? Кликнете ОК за цел да ја извести кандидатите за исходот во рок од 6 недели од датумот на затворање.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center