LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300740 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Декан на инженеринг истражување стипендии за меѓународните совршеност во Велика БританијаЗначаен опис
Оваа стипендија е достапна за истражување степен ниво.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Нотингем

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија Опис:

Оваа високо конкурентна, престижниот стипендија е да се препознаат и награда апликации од исклучително странски студенти регистрирање на инженеринг истражување степен програми на Универзитетот во Нотингем.

Број на награди понудени:

20 стипендии се нудат.


Подобност и други критериуми
Ние сме во потрага за апликации од исклучителна студентите кои се сериозно посветени на унапредувањето на границите на инженеринг
- Студентите кои се возбудени околу изгледите за работа со некои од светските водечките истражувачи и кои се стремат да се биде најдобар во својата професија.
- Се класифицирани како студент во странство за плаќање цели.
- Веќе се одржи на понудата да се започне со полно работно време-р истражување степен програма во Нотингам во септември или октомври 2013 година.


Краен рок за аплицирање
* 28 јуни 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Овие стипендии се за 3 години на програмата за истражување.

Целосна Школарина Стипендии.

Ние сме во потрага за апликации од исклучителна студентите кои се сериозно посветени на унапредувањето на границите на инженерството, студентите кои се возбудени околу изгледите на работа со некои од светот? Водечките истражувачи и кои се стремат да се биде најдобар во својата професија.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center