LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292882 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Меѓународниот Додипломски Стипендии на Универзитетот во St Andrews во Велика БританијаЗначаен опис
Оваа стипендија е достапна за водење додипломски степен.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во St Andrews

Стипендија може да се земе во:

UK

Подобност:

Стипендија Опис:

Овие учесник стипендии се за меѓународни студенти кои ќе се учат на St Andrews за додипломски степен со почеток во 2013 година. Стипендиите ќе бидат доделени како намалување на школарината до? 4000 годишно за секоја година на студентот? Додипломски студии и ќе бидат доделени врз основа на финансиска потреба.

Стипендијата се нудат за четири години.

Вкупната понуда До 4000?.


Подобност и други критериуми
Живеат надвор од Велика Британија и ЕУ.
- Да се ​​смета во странство? за плаќање цели.
- Се пријавиле за додипломски место на Универзитетот почнувајќи во
Септември 2013 година.


Краен рок за аплицирање
* 22 Март 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Изборот е врз основа на финансиска потреба.

Студентите ќе бидат известени до 3 април 2012 година.

Ве молиме симнете нашиот формулар и зачувајте ја на вашиот компјутер: Меѓународниот UG Формулар 2013 (Word, 484 КБ)
Заврши спроведувањето користење на Microsoft Word и зачувајте ја на вашиот компјутер
Достави пополнета апликација во согласност со упатствата дадени на крајот од формата на денот на крајниот рок


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center