LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333590 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013/14 доверители докторски стипендија на Универзитетот на Централна Флорида во САДЗначаен опис
Оваа стипендија е достапна за водење докторски степен.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Централна Флорида

Стипендија може да се земе во:

САД

Стипендија Опис:

Универзитетот во Централна Флорида нуди доверители докторски стипендии за супериорен дипломирани студенти кои се ново се запишуваат во UCF во еден од неговите докторски програми или песни. Овие награди се обезбеди мулти-годишен поддршка на повеќето квалификувани кандидати до institution.All нови студентите кои влегуваат истражување докторски дипломи како редовни студенти за 2013-2014 академска година се подобни да бидат номинирани од страна на нивната програма за оваа награда. Стипендија исплати ќе започне есента 2013 семестар.

Времетраењето на наградата (ите):

Стипендијата се нудат за четири години.

Она што не го покрие?

Вкупната понуда е од $ 25.000 годишно за до четири години.

Критериуми за избор:

- Поднесување на пополнет прием на апликации и сите резултати на тестовите (вклучувајќи ТОЕФЛ за меѓународни студенти
- Прием на UCF докторска програма
- А високо конкурентни GRE или GMAT резултат за вашата програма.
- Доказ за награди, признавање, или почести.
- Доказ за работно искуство во оваа област.
- Истражување искуство и изјавата на истражувачки интерес во дисциплина.


Подобност и други критериуми
Одржување на добри академски успех и прифатливо напредок кон степен
- Учествува во UCF дипломирани стипендија активности во заедницата.
- Одржувајте со полно работно време за запишување во докторска програма (9 кредитна часа се потребни во текот на есента и пролетта термини). Лето запишување е задолжително? Стипендии примачи добиваат школарина поддршка за 6 часа кредит во текот на летото услови.


Краен рок за аплицирање
* 15 Јануари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center