LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272422 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Латинска Америка мајстори Стипендии во партнерство со Сантандер во Велика БританијаЗначаен опис
Универзитетот во Нотингем во партнерство со Сантандер нуди мајстор? Кликнете ОК Стипендии за Аргентина, Бразил, Чиле, Колумбија, Мексико, Перу, Порторико, Уругвај, Венецуела, било латиноамериканска земја во Велика Британија, 2012-13

Студија Предмет (и):

Курсеви од страна на универзитетот.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење господар? Степен ниво.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Нотингем

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија отворено за учениците од следните земји:

Учениците од Аргентина, Бразил, Чиле, Колумбија, Мексико, Перу, Порторико, Уругвај, Венецуела, латиноамериканска земја може да аплицира за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Универзитетот во Нотингем е задоволство да работат во партнерство со Сантандер да нудат стипендии за студенти од Латинска Америка да ги извршуваат една година Мастер програми на Универзитетот Nottingham.If успешна Латинска Америка мајстори стипендија студенти, исто така се здобијат со било кој друг мексикански финансирање, агенција заем или стипендија, без дополнителни школарината стипендија ќе бидат доделени од страна на Универзитетот во Нотингем.


Подобност и други критериуми
Имате право ако
-Се државјани на (или трајно со седиште во) една од земјите од Латинска Америка и
-Се класифицирани како студент во странство за плаќање цели и
-Моментално не студирање на Универзитетот во Нотингем кампусот или не се на Универзитетот во Нотингем дипломираат и
-Веќе имаат понуда да започнете со полно работно време мајстори степен програма (вклучувајќи MRes) во Нотингам во септември 2013 година
Секое предметна област е во ред.


Краен рок за аплицирање
* 24 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
15 стипендии се нудат.

Оваа стипендија е понуден? 5000 секоја кон школарина.

Универзитет? Кликнете ОК за цел да ја извести кандидатите за исходот во рок од 6 недели од датумот на затворање.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center