LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1336839 visitors today, Friday, 22/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Reserve Bank Стипендии за меѓународни студенти во Нов ЗеландЗначаен опис
Студијата предмети се економија, финансии и банкарство.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за вршење почести, мајстори или последната година од д-р степен.

Стипендија Провајдер:

Резервната Банка на Нов Зеланд

Стипендија може да се земе во:

Нов Зеланд

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Учениците од која било националност можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Централната банка на Нов Зеланд нуди две стипендии секоја година за студентите кои се отсек во економија, финансии или банкарство и кои влегуваат нивните Достигнувања, мајстори или последната година од д-р студија. Студентите мора да имаат постигнато најмалку Б просек и се учат со полно работно време во текот на учебната година (фе-НОЕ).


Подобност и други критериуми
Го поздравуваме апликации од странски студенти, под услов да имаат законско право да работат во Нов Зеланд.
-Студентите мора да имаат постигнато најмалку Б просек и се учат со полно работно време во текот на учебната година


Краен рок за аплицирање
* 16 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Централната банка на Нов Зеланд нуди две стипендии секоја година.

Вредноста на секој стипендија ќе биде 10.000 долари. Овие пари ќе бидат платени секои две недели во текот на учебната година.
Во прилог на 10.000 $, што претставува понуда за вработување е предвидено по завршувањето на вашата квалификација. Важно е да се напомене дека услов за приемот на стипендија е дека мора да ја прифати позицијата со резервни банка и мора да остане во таа позиција за определен период на време. Не треба овој услов да бидат исполнети ќе се бара да го отплати износот на плаќањата на стипендијата направи за вас.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center