LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265247 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Меси Универзитетот докторски стипендии за странски студенти во Нов ЗеландЗначаен опис
Докторски стипендии за странски студенти на Меси Универзитетот во Нов Зеланд 2013

Студија Предмет (и):

Се разбира понудени од страна на универзитетот.

Се разбира Ниво:

Стипендијата е достапен за спроведувањето докторски степен.

Стипендија Провајдер:

Меси Универзитетот

Стипендија може да се земе во:

Нов Зеланд

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Меѓународните студенти можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Докторски стипендии и докторски стипендии за Маорски се нудат за цел поттикнување на постдипломски истражување на Меси универзитет и се доделуваат на академски пласман.
- До 10 Вице-Канцелар на докторски стипендии се нудат секоја година. Приоритет ќе се даде на домашни студенти.
- Одреден број на докторски стипендии се нудат секоја година за кандидатите со висок Достигнувања степен.
-Еден докторски стипендии за Маорски студентите ќе се доделува секоја година.
Доделувањето на било докторска стипендија е дискрециони и е зависна од финансирање.

Број на наградите:

11 стипендии се нудат.


Подобност и други критериуми
Докторски стипендии се отворени за лица кои се запишани или имаат право да се запишат со полно работно време за истражувачки труд од 120 кредити во текот на период од 12 месеци кон докторска диплома на Меси универзитет.
-А со полно работно време-кандидати ќе се очекува да работат 40? 50 часа неделно на нивните докторски квалификации.
-Скратено работно време кандидати не се прифатливи. Кандидатите веќе држи д-р не се квалификувани да аплицираат.
-Разгледување ќе нормално само да се даде на студентите со Успех на 7,0 или подобра (на 9 точка скала или 3,7 на 4 точка скала), или А-просек или подобар во дипломиран ниво трудови.
-Кандидатите кои се завршување Достигнувања или мајстори теза или истражувачки извештај мора да се должи да ги достават до крајот на годината (за апликации октомври).
-Кандидатите држи академски квалификации од сите други од Нов Зеланд, Австралија, Германија, Швајцарија, или Соединетите Американски Држави земји мора да се организира се разбира од курсот евалуација


Краен рок за аплицирање
* 7 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Времетраењето на наградите:

На мандатот на докторски стипендии ќе започне со или 1 јуни (круг октомври) или со 1 (круг ти јули) декември. Нема deferrals подалеку од овие датуми се дозволени, освен во исклучителни околности, со изрична писмена согласност од декан на Факултетот за истражување на училиште.

Она што не го покрие?

-Докторски стипендии
Вредноста на докторските стипендија се $ 25,000 годишно до максимум од 3 години. Примачи се одговорни за исплата на нивните трошоци.
-Вице-Канцелар? Кликнете ОК докторски стипендии
Вредноста на Вице-Канцелар? Кликнете ОК докторски стипендии ќе биде $ 28,000 годишно до максимум од 3 години. Примачи се одговорни за исплата на нивните трошоци.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center