LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334698 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Хинду-Hitachi Стипендии за индискиот Студентите во ЈапонијаЗначаен опис
Hitachi Ltd, Јапонија и Хинду нуди техничка обука Стипендии за индискиот Студентите во Јапонија 2013

Студија Предмет (и):

ИТ решенија и услуги, топлинска енергија, енергија растенија и електричната мрежа контрола на системи Инженеринг, железнички системи и транспорт контрола

Се разбира Ниво:

Стипендијата е достапен за водење техничка обука.

Стипендија Провајдер:

Hitachi Ltd, Јапонија и Хинду

Стипендија може да се земе во:

Јапонија

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Индиски студенти да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Слушателите ќе биде време на нивната обука, под надзор и насока на Hitachi, која има целосна дискреција за обемот, начинот, времетраењето и местото на основање на нивната обука. Обука нема да биде достапна во активностите на R & D на Hitachi. Тие ќе бидат предмет на правилата и прописите и дисциплината на деловна единица за која тие се posted.4. Избрани учесниците ќе бидат обезбедени со враќање Економска класа воздух премин. Аранжмани, исто така ќе бидат направени за слободен Соби и
Сместување за слушателите во Јапонија и да ги покријат сите трошоци за патување во Јапонија каде што може да се сметаат за неопходни за нивната training.Parents или старатели на избраните кандидати мора гарантира нивната добро однесување и се обврзуваат да плаќаат за нивната репатријација нивното однесување треба да се најде незадоволително од Hitachi Ltd, или било јавни овластувања во Јапонија или во случај на избраните кандидати сакаат да го прекине нивните студии во Јапонија за било која причина за време на периодот на нивната стипендија.

Број на наградите:

3 стипендии се нудат.

Времетраењето на наградите:

Стипендија е достапен за 6 месеци.


Подобност и други критериуми
1. Кандидатите кои мора да бидат индиски државјани, не треба да имаат завршено 30 години на 31-03-2013 и треба да биде во сопственост на минимален степен на да биде, или дипл (Engg.) или нејзиниот еквивалент од било признат универзитет. 2.The стипендии се возможна во Јапонија за главно шест месеци, започнувајќи за јули 2013 година. Слушателите можат да имаат општа обука во една од следниве производот полиња на Hitachi Ltd, (Hitachi) на пример (1) ИТ решенија и услуги (2) термоцентралата (3) електрична енергија растенијата и електричната мрежа контрола на системи Инженеринг 4) железнички системи и 5) Систем Транспорт контрола инженеринг, да биде предмет на практичноста на секој од Hitachi? Кликнете ОК претпријатија. Во текот на обуката, ќе има посебен акцент на животната средина поврзани и заштеда на енергија технологии.


Краен рок за аплицирање
* 31 Декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center