LeadLearners.Org™ Thanks to all our 643822 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражуваат динамичен Регулирање на P2X4 / 7 рецептори под смолкнување стрес на артериските сајтови склони кон атеросклерозаЗначаен опис
Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смртност на глобално ниво. Артериски плоча формирање случува на склони сајтови во рамките на артерија каде вознемирени проток промовира инфламаторен активирање на ендотелијалните клетки (ЕК), олеснување на леукоцитите и липопротеини со инфилтрација во ѕидот на крвниот сад. Нормално ламинарен проток одржува ЕК во летаргичен држава, заштита на ѕидот на крвниот сад од формирањето атероми. ЕК го изразат на АТП-затворен јонските канали P2X4 и P2X7 рецептори, кои можат да делуваат заедно за да ги активирате воспалителни реакции. Во овој проект ќе испита дали вознемирени? Atheroprone? проток динамички регулира ендотелијалните P2X4 / 7 одговори, подобрување на нашето разбирање на тоа како на ендотелот станува подложен на плакета формирање, како и обезбедување потенцијални цели за интервенција болест.
Ние се бараат високо мотивирани и одлична поединец со силна посветеност на истражување. Ќе се стекнат искуство во научна обука, вклучувајќи презентирање на вашата наоди на состаноци и во весниците. Ќе господар голем број на примарни ќелии изолација и култура техники, молекуларна биологија, функционални техники, вклучувајќи слики и fluorimetry, фармаколошки тестирање, in situ хибридизација и имунохистохемија на примероци човечко ткиво.

Финансирање Забелешки:

Влегување Потребно:
Кандидатите треба да имаат прв или горниот втора класа почести степен или значајни истражувачки искуство.

Пребарувања:
Заинтересираните кандидати треба да се јавите на д-р Хедер Вилсон. (H.L.Wilson @ sheffield.ac.uk).

Финансирање:
Оваа престижна британскиот Фондацијата за срце студентски е на располагање на кандидатите само Велика Британија / ЕУ. На студентски финансира стипендија од 19.339 -? 21.321 годишно и такси по стапка Велика Британија / ЕУ.

Примена:
Заврши на Универзитетот Формулар и да го прикачите најмалку две препораки за вашата апликација. Да заврши на формуларот за аплицирање Ве молиме посетете ја страницата: www.shef.ac.uk / постдипломски / истражување / применуваат.

Ве молиме наведете потенцијалните главниот надзорник во соодветните кутија и изберете? Медицина? како оддел.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center