LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263441 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

NBHM Стипендии за докторските студии по математика во Индија 2013Значаен опис
Д-р стипендии по математика за да студира на Институтот за математички науки (IMSC), Мадрас, Harish-Чандра Институт за истражување (HRI), Алахабад и IISER, Пуна, Индија 2013

Студија Предмет (и):

Студија предмет е математиката.

Се разбира Ниво:

Оваа програма за стипендирање е достапен за спроведувањето докторски студии ниво.

Стипендија Провајдер:

Националниот одбор за високото математика (NBHM).

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Индиски студенти да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Националниот одбор за високото математика (NBHM) ги поканува апликации за доделување на стипендии за студенти за извршува истражување за р степен по математика.

Времетраењето на наградите:

Стипендиите се нормално за вкупно времетраење од четири години, казни за една година, во време и обновлива на крајот на годината, се предмет на задоволителен напредок.


Подобност и други критериуми
Апликантите мора да бидат мотивирани B.A. / B.Sc. / По. / B.E. / M.A. / M.Sc. степен носителите или последната година студентите на овие степен курсеви. Тие мора да имаат добра академска евиденција (1 класа или еквивалентен одделение во сите години од 2 ниво да сегашноста. B.Sc (почести) на студентите со втора класа, исто така, може да се примени.


Краен рок за аплицирање
* 30 ноември 2012 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Успешните кандидати ќе можат да добијат износ стипендија на РС. 16.000 / - (РС Шеснаесет илјади само) месечно за прва и втора година и РС 18.000 / - (РС Осумнаесет илјадници само) месечно за наредните години, непредвидени грант на РС. 20.000 / - (Rs. Дваесет илјади само) годишно и куќата изнајмување надоместок според нормите на централната власт каде што е применливо.

Постапка за избор:

А писмен тест ќе се одржи врз основа на прашања во теми нормално опфатени во мајстор? Степен програми во математиката. Тестот ќе биде за два и пол часа и да се вклучат прашања со кратки одговори. Прашање трудови на некои дамнешни години ќе бидат достапни на NBHM веб-страница (рачно дадена на врвот). Изборот ќе се врши врз основа на писмен тест проследено со интервју од најтесниот круг на кандидати. Писмениот тест ќе се одржи на Сабота Јануари 19, 2013.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center