LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265253 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

RVC стипендии за прекуморски Студентска на Универзитетот во Лондон, во Велика Британија, 2013/14Значаен опис
Со полно работно време мајстори стипендии во областа на ветеринарство за меѓународни студенти на Универзитетот во Лондон, во Велика Британија, 2013/14

Студија Предмет (и):

Студијата предмети се диво животно биологија, диви здравјето на животните, контрола на заразни болести, ветеринарна епидемиологија.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење мајстори степен.

Стипендија Провајдер:

Кралската ветеринарна колеџ на Универзитетот во Лондон

Овие ќе бидат доделени на високо конкурентна основа за студент во странство кои аплицираат за полно работно време место на м-р. Овие стипендии се за целосна апликанти време и ќе се насочи кон плаќање на школарина.

Она што не го покрие?

На RVC ќе биде придонес на? 4000 такси.


Подобност и други критериуми
На RVC ќе биде придонес на 4000? Такси само стипендија за одличен студент во странство преземање на м-р.


Краен рок за аплицирање
* 15 март, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center