LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304842 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Комонвелт Муабет Шема стипендии на RVC Универзитетот во Лондон во Велика Британија, 2013Значаен опис
Мајстори за стипендии за Комонвелт земјите во развој Студентите во областа на ветеринарство на RVC Универзитетот во Лондон, во Велика Британија, 2013

Студија Предмет (и):

Студијата тема е за ветеринарство.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење господар? Степен ниво.

Стипендија Провајдер:

Комисијата за комонвелт стипендии (со средства од ДФИД), и Велика Британија универзитети

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија Опис:

Муабет Шема стипендии е заедничка иницијатива помеѓу Комисијата за Комонвелт Стипендии (со средства од ДФИД), и Велика Британија универзитети, за поддршка на стипендии за студенти од земјите во развој Комонвелт земјите кои инаку не би биле во можност да студираат во Обединетото Кралство. Шемата е спроведено од страна на Здружението на Комонвелтот универзитети. Финансирање покрива вкупните трошоци на носителот награда? Студијата во Велика Британија (такси), вклучувајќи и airfares. Без дополнителни надоместоци се исплаќаат за брачните другари или други семејства.

Број на награди понудени:

Три стипендии се нудат.


Подобност и други критериуми
Да бидат државјани на (или трајно со седиште во) една земја во развој Комонвелт, и во моментов не живеат или студираат во развиена земја
Одржи прв степен во било прв или горниот втора класа степен бидат доволно зборува англиски да ги извршуваат разбира
-Не претходно студирал за една година или повеќе во една развиена земја не
-Се вработени од страна на владиниот оддел (на национално ниво) или parastatal организација (вработените на универзитетите се нормално прифатливо, сепак) да бидат подготвени да потврдат дека тие ќе се вратат во нивната матична земја веднаш штом нивниот период на студирање е завршен и самите, или преку нивните семејства, не можат да платат за да студираат во Обединетото Кралство.
Одржи понуда за прием за ниту една од оправданите разбира на Лондонската школа за хигиена и тропска медицина.

Стипендија отворено за учениците од следните земји:

Учениците од комонвелт земјите во развој можат да аплицираат за оваа стипендија.


Краен рок за аплицирање
* 15 март, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Финансирање покрива вкупните трошоци на носителот награда? Студијата во Велика Британија (такси), вклучувајќи и airfares. Без дополнителни надоместоци се исплаќаат за брачните другари или други семејства. Финансирање покрива вкупните трошоци на носителот награда? Студијата во Велика Британија (такси и стипендија), вклучувајќи и airfares.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center