LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290358 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013-2014 CCAPS pre-Докторска дисертација стипендии за странски студенти во САДЗначаен опис
За климатски промени и африканските Политичка стабилност (CCAPS), нуди pre-Докторска дисертација стипендии за странски студенти на Роберт С Штраус центар за меѓународна безбедност и право во Универзитетот на Тексас во Остин во САД 2013-2014

Студија Предмет (и):

CCAPS ќе ја сметаат кандидатите кои работат на широк спектар на теми поврзани со климатските промени, политичката стабилност и безбедност во Африка. Погодни теми може да вклучуваат, но не се ограничени на:
-Климатските промени ранливост во Африка
-Потенцијални влијанија на климатските промени врз политичката стабилност или безбедноста во Африка
-Стратегии за решавање на климатските промени предизвици во Африка.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење докторски студии ниво.

Стипендија Провајдер:

За климатски промени и африканските Политичка стабилност (CCAPS)

Стипендија може да се земе во:

САД

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

CCAPS охрабрува апликации од граѓаните на сите земји.

Стипендија Опис:

За климатски промени и африканските Политичка стабилност (CCAPS) програма нуди до три пред-докторски стипендии секоја академска година. На CCAPS стипендија програма има за цел да го поддржи развојот на следната генерација на истражувачи и мисла држави на тема климатските промени и политичка стабилност во Африка. Соработници се охрабруваат да ги презентираат своите истражување во рамките на и надвор од Штраус центар, да соработуваат на документи или проекти со други соработници и факултетот, да учествуваат во истражувачки активности на CCAPS, да присуствуваат и да преземат активна улога во CCAPS и Штраус центар семинари и конференции, и миеше себе во поголем Универзитетот заедница во текот на нивното именување.

Број на награди понудени:

CCAPS програма нуди до три пред-докторски стипендии секоја академска година.

Времетраењето на наградата (ите):

CCAPS нуди пред-докторски стипендии за престој на Универзитетот на Тексас во Остин за една академска година (септември-мај).


Подобност и други критериуми
Соработници мора да бидат регистрирани во програмата д-р. Стипендии се достапни за напредни докторанти, со предност дава на оние кои имаат направено значителен напредок кон завршување на својата дисертација. Соработници се очекува да работат на и идеално завршат нивните докторски дисертации време на стипендија.
-CCAPS поканува апликации од сите дисциплини, вклучувајќи ги и социјалните и природните науки, како тие се однесуваат на релевантни теми во програмата CCAPS (види области на истражување подолу). CCAPS охрабрува апликации од жените, малцинствата, и граѓаните на сите земји. Кандидатите не мора да се присуствува на американскиот универзитет или имаат американско државјанство да се применуваат.


Краен рок за аплицирање
* Февруари 15, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Стипендија вклучува девет месеци стипендија од $ 24.000 и еден двупосочен авио билет.

Како да се аплицира:

Начинот на примена е по пошта.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center