LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637844 visitors today, Monday, 03/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Меѓународниот Стипендии за студентите на додипломски студии на Универзитетот во Кент во Велика БританијаЗначаен опис
Додипломски Стипендии за меѓународни студенти на Универзитетот во Кент во Велика Британија 2013

Студија Предмет (и):

Курсевите кои ги нуди Универзитетот.

Се разбира Ниво:

Стипендијата се нудат за додипломски студенти.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Кент

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Меѓународниот можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Универзитетот има долга традиција на добредојде меѓународни студенти од целиот свет и е задоволство да се биде во можност да им понуди голем број на стипендии за влез на ниво на додипломски.

Времетраењето на наградите:

Стипендијата се нудат за 3 години.


Подобност и други критериуми
Кандидатите за додипломски студии на Универзитетот во Кент може да побара да се смета за една од Универзитетот? Меѓународен стипендии.
-Со цел да се квалификуваат за разгледување за стипендија, сите услови 1-3 подолу мора да се задоволни:
е. барањето мора да се направи за степен разбира на Универзитетот во Кент.
b. барателот мора да се добие понуда за место на таков степен се разбира.
c. Универзитетот треба ги добиле потврда на подносителот на барањето? Кликнете ОК фирма прифаќање на понудата.


Краен рок за аплицирање
* 31 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Стипендиите ќе бидат вреди? 5000 на годишно ниво (до три години на студии) за трошоците за школарина и се нудат на државјаните на која било земја да плаќаат меѓународни такси.

Критериуми за избор:

На местото на апликација за стипендија, ќе бидете прашани да достави и оригинална есеј помеѓу 750 до 1.000 зборови на тема: Зошто избрав вас вашиот избрани степен програма, зошто сте примени на Универзитетот во Кент и како да ќе го видите вашиот степен во Кент подготовка на вас за вашиот живот по дипломирањето?.

Известувања:

Ние очекуваме да се информираат кандидатите дали или не тие биле успешни од страна на 31 јули 2013 година.


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center