LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312294 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013-2014 Јапонија-ММФ Стипендии за Азија Студентите во ЈапонијаЗначаен опис
Владата на Јапонија финансиран Јапонија-ММФ Стипендии Програма за Азија студентите да ги извршуваат мајстор? Кликнете ОК или докторски програма во областа на економија во Јапонија 2013-2014

Студија Предмет (и):

На универзитети нудат предмети кои покриваат основните елементи кои ќе ви овозможи научници да влезат дијалог на макроекономската политика на меѓународно ниво. Сите универзитети имаат силна макроекономска
ориентирана фокусот на:
(1) формулација на макроекономската политика;
(2) централното банкарство и монетарната политика;
(3) финансиски пазари и институции.

Се разбира Ниво:

За партнерство Песна: JISPA овозможува научници да учат еден специјално дизајнирани дипломиран ниво се разбира се концентрира на макроекономијата во еден партнерство универзитет ММФ.

За отворена пруга: JISPA обезбедува поддршка за научници кои сакаат да учат постдипломски-ниво на макроекономија или поврзана со полето или од господар s или доктор ниво во било водечки универзитет во Јапонија?.

Стипендија Провајдер:

Владата на Јапонија

Стипендија може да се земе во:

Јапонија

Стипендија отворено за меѓународни студенти:

Во моментов, JISPA е отворена за квалификувани кандидати од следните земји: Бангладеш, Бутан, Камбоџа, Кина, Индија, Индонезија, Казахстан, Киргистан, Лао PDR, Малезија, Малдиви, Монголија, Мјанмар, Непал, пацифичката островска земји, Папуа Нова Гвинеја, Филипини, Шри Ланка, Таџикистан, Тајланд, Источен Тимор, Туркменистан, Узбекистан и Виетнам.

Стипендија Опис:

Програмата за стипендирање Јапонија-ММФ за Азија (JISPA) прв пат е воведен во 1993 година е финансиран од страна на Владата на Јапонија, спроведено од страна на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), и спроведени на различни дипломиран училишта во Јапонија Нејзината цел е да придонесе за институционално градење на капацитети во економски политики за промовирање на одржлив раст на новите и економиите во развој во Азија и Пацификот преку обука на идните макроекономски менаџери во овие земји, JISPA има за цел да им овозможат подобро да се формулира звук економска и финансиска стабилност политики потребни за одржлив раст и развој . Програмата се состои од две песни: на патеката партнерство и отворен пат. Партнерството пратите на JISPA овозможува научници да учат еден специјално дизајнирани дипломиран ниво се разбира се концентрира на макроекономијата во еден партнерство универзитет ММФ. На отворена пруга на JISPA обезбедува поддршка за научници кои сакаат да учат постдипломски-ниво на макроекономија или поврзана со полето или од господар? S или доктор ниво во било водечки универзитет во Јапонија Сепак, приоритет се дава на доктор кандидати Таа е насочена кон високо мотивирани лица кои се способни да ги идентификуваат курс на студии во Јапонија се соодветни за нивната професионална определба во јавниот сектор и поддршка на нивната идна работа како творец на економската политика.

Број на награди понудени:

Во 2013-14, вкупно 35 нови стипендии се достапни за кандидатите за песна партнерство. Нема фиксна граница на нови стипендии за отворена пруга, но генерално само мал број на стипендии се доделени.

Времетраењето на наградата (ите):

За партнерство Песна: Стипендијата ги покрива една година. За две-годишниот мајстор? Кликнете ОК програми, стипендијата може да се обнови за втора година врз основа на академските перформанси и на универзитетот? Кликнете ОК препорака, заедно со номинација од страна научник? Кликнете ОК спонзорирање агенција.

За отворена пруга: Стипендијата ги покрива една година. ММФ донесува одлука за обновување за следната година врз основа на научник? Кликнете ОК академските перформанси и напредок, универзитет? Кликнете ОК препорака, и спонзорирање на агенцијата? Согласиле период награда стипендија На е до две години за мајсторот? програма и три години за докторски програми, во зависност од барањата на универзитетот.


Подобност и други критериуми
Според сегашните програма насоки, кандидатите мора да биде државјанин на една од следниве земји: Бангладеш, Бутан, Камбоџа, Кина, Индија, Индонезија, Казахстан, Киргистан, Лао PDR, Малезија, Малдиви, Монголија, Мјанмар, Непал, пацифичката островска земји , Папуа Нова Гвинеја, Филипини, Шри Ланка, Таџикистан, Тајланд, Источен Тимор, Туркменистан, Узбекистан и Виетнам.
-Кандидатите треба, исто така, во моментов работиме за вработување од една од следните: или поврзани владини агенции: централна банка, Министерството за економија, Министерството за финансии, Министерството за планирање / развој, Министерството за трговија / трговија, даночната администрација, национален завод за статистика, или финансиски регулаторните агенции.
-Кандидатите треба да имаат диплома? Степен или еквивалентно со најмалку 16 години на формалното образование
-Апликантите мора да имаат познавање на англиски јазик, што треба да се демонстрира како еквивалент на или поголема од официјалната ТОЕФЛ резултат од 550, CBT213, или iBT79-80. Ако ТОЕФЛ резултати не се достапни, тогаш целокупната ИЕЛТС резултат од најмалку 6 0 може да се замени.


Краен рок за аплицирање
За партнерство Песна: Рокот за пријавување за песна партнерство е 10 декември 2012 година.
За отворена пруга: Нема рокот за пријавување и апликации се прифатени и проверени преку целата година.


Дополнителни информации, и важни рачно
За партнерство Песна: Стипендии обезбеди за прием и школарина; месечна стипендија (вклучувајќи станбени и егзистенција додаток); медицински / несреќа осигурување, еден roundtrip економска класа воздух билет и паушално надоместок за покривање на трошоците за виза апликација и тестирање такси (како што ТОЕФЛ) и книга-превозот трошоци Стипендијата ги покрива трошоците направени од страна на научник само.

За отворена пруга: Стипендијата ги покрива сите разумни трошоци научник се очекува да се направат, вклучувајќи: една пријава авионска карта (предмет на услови); приемните и школарина; стипендија (вклучувајќи станбени и егзистенција додаток); медицински и осигурување од незгода Надоместоци за научници запишани во докторски програми, истражувања поврзани трошоци ќе бидат дополнително опфатени Стипендијата ги покрива трошоците направени од страна на научник само.

Критериуми за избор:

Стипендијата награди се направени врз основа на кандидатот? Академска евиденција и работа позадина, математички и статистички вештини, владеење на англискиот јазик, и потенцијал за да придонесе за макроекономски и финансиски менаџмент и економскиот развој на нивната земја за оценување, исто така, вклучува квалитети, како што се кандидатот? посветеноста на јавните услуги, подготвеност да научат, и отвореноста кон нови идеи.

Известување:

12 април 2013


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center