LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300630 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Повик за SCOR посета Стипендии програма во земјите во развој, 2013



Значаен опис
SCOR нуди посета на научници Програмата за Океан Научниците од SCOR Заедницата од развиените земји и земјите во развој да учат краткорочни курсеви во земјите во развој 2013

Студија Предмет (и):

Курсевите кои ги нуди институцијата

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за преземање на кратки курсеви.

Стипендија Провајдер:

SCOR

Стипендија може да се земе во:

Земјите во развој

Стипендија отворено за учениците од следните земји:

Океанот научници од SCOR заедница, од развиените земји и земјите во развој можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

SCOR започна програма во 2009 година да се пријават на услугите на океанот научници од SCOR заедница, од развиените земји и земјите во развој, да ги учат кратки курсеви и да се обезбеди повеќе проширена On-сајт образование и менторство развој на институциите земја. Оваа програма е отворена за секој научници кои имаат време на располагање да потроши настава и менторство во земја во развој. Стипендиите не се наменети да се спроведе заедничко истражување, иако таквото истражување може да се развие како резултат на посета. Хостинг посета научниците можат да имаат многу бенефиции да биде домаќин на институции, исто така, како што се инспиративни, мотивирање и информирање на студентите и факултетот, и ќе доведе до идни соработки помеѓу посета на научник и институцијата-домаќин.

Она што не го покрие?

SCOR ќе обезбеди airfares и средства за јадење за посета на научници и трошоци за осигурување за оние кои немаат осигурување.


Подобност и други критериуми
Оваа програма е отворена за секој научници кои имаат време на располагање да потроши настава и менторство во земја во развој. Стипендиите не се наменети да се спроведе заедничко истражување, иако таквото истражување може да се развие како резултат на посета.


Краен рок за аплицирање
* 31 Декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
Критериуми за селекција ќе вклучуваат следново:
-Квалитетот и релевантноста на предлогот
-Искуство на кандидатот и се вклопуваат со програма (јазични вештини, настава искуство, предметни области се бара од страна на институцијата)
Потреби на институцијата домаќин
-Планови од страна на институцијата-домаќин да се изгради на обуката доби.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center