LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304991 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Висок achiever Фондацијата Стипендии за африкански студенти на Универзитетот во Нотингем во Велика Британија, 2013Значаен опис
Додипломски стипендии за африкански студенти во областа на уметностите, Бизнис, Технологија, наука и општествени науки при Универзитетот во Нотингем во Велика Британија, 2013

Студија Предмет (и):

Студијата предмети се уметност, бизнис, инженерство, наука и социјални науки.

Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење додипломски степен.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот во Нотингем основа

Стипендија може да се земе во:

UK

Стипендија Опис:

Универзитетот во Нотингем фондација курсеви обезбеди запис маршрута за избраните степени во уметноста, бизнисот, инженерството, науката и општествени науки и се можност да се стекнат со вештини и знаења потребни за да се преземе диплома? Степен за време на студирањето на еден свет-класа универзитет .


Подобност и други критериуми
? Претставуваат национално (или трајно со седиште во) Африка и
? Се класифицирани како студент во странство за плаќање цели и
? Веќе имаат понуда да започнете со полно работно време фондација програма во Нотингам во септември 2013 година.

Стипендија отворено за учениците од следните земји:

Студентите од Африка можат да аплицираат за оваа стипендија.


Краен рок за аплицирање
* 28 јуни 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Број на награди понудени:

Две стипендии се нудат.

Она што не го покрие?

2 стипендии од 2.000 кон школарина?


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center