LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262780 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Февруари 2019 Академија Синика Биотехнологија Молекуларна биофизика Технологија Молекуларни и биолошки земјоделски науки Биоинформатика Нано наука Земјата систем наука Невронски мрежи Човечки центриран Технологија Одржлив Д-р TIGP Хемиска наука Социјалните мрежи Компјутери Биодиверзитет Молекуларна медицина Нано технологија Молекуларна и клеточна биологија Молекуларна наука Хемиска биологија Откривање дрога Тајван Студентите низ светот

Име на стипендија / програма

Тајван Меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP)Значаен опис
Повеќе од 100 додипломски стипендии се достапни на академијата Синика, Тајван

Барате исклучителни PhD програма за забрзување на вашата академска кариера? Академијата Синика, најистакнатите истражувачки институции во Тајван, најавува дека нејзиниот Тајван Меѓународен дипломиран програма (TIGP) 2019 есенски семестар сега е отворен за апликации ширум светот, од сега до 31 јануари 2019 година. TIGP обезбедува 12 интердисциплинарни и финансирани програми кои се движат од физичките науки , животот науки на општествените науки и хуманистичките науки.

Со цел континуирано да ги привлече најдобрите академски таленти, TIGP обезбедува супериорна научна обука заедно со најсовремени објекти и водечки технологии за да се обезбеди дека кандидатите за докторски студии се добро поддржани и академски и социјално. Сите докторски програми се изведуваат на англиски јазик, така што кандидатите можат целосно да се ангажираат во процесот на учење и откривање. Понатаму, програмата работи многу блиску со водечките универзитети во Тајван, за да се направат одредени кандидати да имаат пристап до најдобрите умови во одбраната на нивното поле.

Уште поважно, откако беше примена, TIGP им нуди на студентите месечна стипендија од NTD $ 34,000 (околу $ 1100 долари) за првата година. За студентите кои добро се одвиваат, оваа стипендија ќе биде продолжена во 2 и 3 година. Во наредните години, финансиска поддршка ќе дојде од советникот на тезата. Покрај тоа, секоја година TIGP ја има и наградата Travel Grant за поттикнување на учениците да се приклучат на натпреварувачки глобални симпозиуми, како и неколку истакнати предавања кои покануваат академски и претприемачки мајстори, вклучувајќи и лауреати на Нобеловата награда. За да им овозможат на студентите од прва година побрзо приспособување кон локалните средини, TIGP им обезбедува бесплатни курсеви за мандарински јазик на ниво на влез, и удобен и достапен целосно опремен дом.

Понатаму, преку Academia Sinicas значителни врски со првокласни институции низ целиот свет, TIGP е во можност да направи аранжмани за студентите да ги посетат и да спроведат истражувања во реномирани лаборатории.

12 интердисциплинарни програми во рамките на TIGP се во соработка со 10 врвни домашни универзитети, кои вклучуваат: (1) хемиска биологија и молекуларна биофизика; (2) Молекуларна наука и технологија; (3) Молекуларни и биолошки земјоделски науки; (4) Молекуларна и клеточна биологија; (5) биоинформатиката; (6) Нано наука и технологија; (7) Молекуларна медицина; (8) Наука за системот на Земјата; (9) Биолошка разновидност; (10) Интердисциплинарна невронски мрежи; (11) одржливи хемиски науки и технологија, и (12) социјални мрежи и човечки-центрирано компјутер. Крајниот рок за аплицирање е 31 јануари 2019 година и не е потребна такса.

Во текот на тековната академска година, има над 630 студенти од 45 земји, со што TIGP претставува вистинска меѓународна заедница. До денес, повеќе од 350 студенти завршиле ригорозни барања на TIGP и добиле докторски дипломи. За многу години, TIGP студентите имаат објавено околу 1050 научни трудови во врвните научни списанија, а многу алумни, исто така, имаат преземено наставни или истражувачки позиции во светски познати универзитети и академски институции.

Што повеќе, TIGP дипломирани студенти се докажаа доволно квалификувани да придонесат за нивната експертиза во индустријата. Многу од нив сега работат во добро познати компании од целиот свет и Тајван, како што се Samsung и TSMC. Последно, но не и најмалку важно, Academia Sinica неодамна го лансираше својот Национален парк за истражување на биотехнологијата како коридор за индустријата за биотехнологија што го поврзува Тајван со глобалниот пазар. Непосредно до кампусот TIGPs, перспективно, паркот треба да стане премостлива платформа за учениците да имаат повеќе мултидисциплинарна соработка за истражување и можности за работа во блиска иднина.

За TIGP
TIGP, започнат во 2002 година, е заеднички напор помеѓу Academia Sinica и водечките светски универзитети во истражувањето во Тајван. TIGP интегрира прва класа објекти со извонредни факултет да понудат интердисциплинарни докторски програми низ широк спектар на дисциплини. Сите курсеви се изведуваат на англиски јазик. По завршувањето на барањата за дипломирање, студентите добиваат сертификати од Академијата Синика и степени од партнерските универзитети.

За академијата Синица
Основана и финансирана од страна на владата на Тајван во 1928 година, Академијата Синица е историски глобална водечка истражувачка институција, како и националната академија на науките и политичкиот тинк-тенк. Академија Синикас 7 актуелни академици и 9 почесни академици се Нобелови лауреати, а околу 1.000 научни соработници и специјалисти се поврзани со 31 истражувачки институт во кампусот. За да ја прошири својата суштинска истражувачка поврзаност со врвните институти на глобално ниво, Academia Sinica, исто така, основа повеќе од 50 странски и домашни истражувачки локации. Неколку неодамнешни истражувања ги вклучуваат: мобилните и молекуларните слики, новите технологии за масовни спектрометрии, вакцините против рак и новите лекови, структурната биологија, хемиската динамика, истражувањето на Алцхајмерова болест, проектот АЛМА-Тајван и тајванското истражување за земјотреси.

Апликацијата е целосно бесплатна преку онлајн-системот на TIGP. Уште поважно, крајниот рок за пополнување и поднесување на вашата пријава е на 31 јануари 2019 година.
За било какви прашања, посетете ја официјалната веб страница на TIGP или контактирајте ја канцеларијата за прием на TIGP на: tigp@gate.sinica.edu.tw.


Подобност и други критериуми
Ве молиме погледнете ја специфичната програма за која сакате да аплицирате.

1. Хемиска биологија и молекуларна биофизика (CBMB)
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/

2. Молекуларна наука и технологија (MST)
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/

3. Молекуларни и биолошки земјоделски науки (MBAS)
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/

4. Молекуларна и клеточна биологија (MCB)
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

5. Биоинформатика (БИО)
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/

6. Нано наука и технологија (НАНО)
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/

7. Молекуларна медицина (ММ)
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/

8. Систем за наука за Земјата (ESS)
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess/

9. Биолошка разновидност (BIODIV)
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/

10. Интердисциплинарна невронски мрежи (INS)
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html

11. Одржлива хемиска наука и технологија (SCST)
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

12. Социјална мрежа и компјутерско-центрирано компјутерско работење (SNHCC)
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/index.php
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess/
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/

Аплицирајте онлајн за TIGP пред 31 јануари 2019 преку онлајн системот TIGP ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/index.php ).

За било какви прашања, посетете ја официјалната веб страница на TIGP ( http://tigp.sinica.edu.tw/ ) или контактирајте ја канцеларијата за прием на TIGP преку нашата е-пошта (tigp@gate.sinica.edu.tw).


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center