LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300851 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма за наука на системот TIGP-Earth (ESS)Значаен опис
Земјата систем наука поздравува млади испитувачки умови да ни се придружат преку нашата д-р. програма за истражување и разбирање на бескрајно сложени и интересни феномени кои управуваат со системите на Земјата.

Науката за Земјиниот систем се фокусира на нашето разбирање на меѓузависноста и меѓусебната поврзаност на основните системи на Земјата од литосферата, атмосферата, хидросферата и биосферата до хемиски, физички и биолошки системи. Овие системи се гледаат во контекст на динамични процеси кои се протегаат низ просторни размери, почнувајќи од под-микрон до планетарна, и временски скали од помалку од една секунда до милијарди години. Вклучените феномени се често не само интелектуално предизвикувачки туку и социо-економски релевантни и значајни.

На Академија Синика, факултетските истражувачки интереси се далеку одвиваат, вклучувајќи ја и еволуцијата на атмосферата на Земјата, антрополошките ефекти врз климата на Земјата и на регионално и на глобално ниво, промени во биогеохемијата на океанот како одговор на зголемениот атмосферски СО2, ефектите од атмосферските процеси на биогеохемијата во океаните , промени во флувијалниот влез во океаните поради климатските промени, физичките и хемиските процеси кои ја регулираат динамичната еволуција на цврстата Земја, процесите кои се случуваат во рамките на литосферата, особено оние што работат околу зони на субдукција, во рамките на орогеничните појаси, а во долниот дел од континенталната кора, механизмот и размножувањето на брановите на земјотресите, транспортот и судбината на атмосферските загадувачи и ризиците по здравјето на загадувачите на животната средина.

[Стипендии и стипендии]

TIGP ќе обезбеди целосна стипендија за сите дојдовни дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување на околу НТ $ 34,000 (околу US $ 1100) месечно. Поддршката до НТ $ 34,000 месечно ќе се обезбеди уште две години по задоволително академско и истражувачко работење. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите (или меѓународни студенти или студенти од рамките на Тајван) со диплома или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјал ќе бидат искористени за да се оценат квалификациите на апликантите за прием:

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за наука за Земјата (ESS), посетете ја веб страната на програмата на: http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center