LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303168 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)Значаен опис
За TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)

Програмата за невронски мрежи на Академија Синика (NPAS), со здружување на Медицинскиот факултет на Националниот универзитет Јанг-Минг (NYMU) во 2013 година, Институтот за клиничка медицина на Националниот универзитет Ченг Кунг (NCKU) во 2014 година, Одделот за наука за животот од Националниот универзитет во Тајван (NTU) во 2016 година, Институтот за когнитивна невронаука на Националниот централен универзитет (NCU) во 2018 година. ИНС ќе го прошири својот репертоар за да ги вклучи истражувањата во клеточната и молекуларната невробиологија, клиничката медицина, невронски мрежи, нервните слики и инженеринг, и когнитивната и компјутерската неврологија. Ќе се понуди разновидна, но напредна наставна програма од овие три кампуси за збогатување на процесот на учење. Во комбинација со семинари, симпозиуми и повлекувања, ИНС ќе обезбеди активни и флексибилни обуки за да им помогне на учениците да го достигнат својот најголем потенцијал. Покрај тоа, студентите се охрабруваат да иницираат и да учествуваат во соработка истражувачки проекти меѓу лабораториите на различни дисциплини. Ние бараме високо мотивирани и енергични студенти од различно потекло да ја применат програмата ИНС.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува стипендија поддршка од NT $ 34,000 (околу над 1100 американски долари) месечно за студенти регулирани со програми стипендија регулатива. Поддршката ќе биде продолжена врз основа на докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите (или меѓународни или локални студенти) со диплома или магистрирал од акредитиран институт имаат право да аплицираат за д-р. проучување на програмата. Следниве критериуми се користат за да се оцени квалификациите на кандидатот за прием:

[Барања]

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT резултати
3. Додипломски и / или дипломиран академски записници
4. Две писма на препорака
5. Изјава за намена
6. Поддршка Документи (на пр публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте најмногу добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за интердисциплинарна невронски мрежи (INS), посетете ја веб страната на програмата на: http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center