LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305193 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-социјални мрежи и компјутерска програма за човечки центри (SNHCC)Значаен опис
За TIGP-Социјалните мрежи и човечки центрифугирана програма (SNHCC)

Онлајн социјалните мрежи (OSNs), како што се Фејсбук, Твитер и квадратен, станаа се 'поважни во последната деценија и сега се составен дел од секојдневниот живот на многу луѓе. За Фејсбук има 1,18 милијарди дневно активни корисници со зголемување од 17% годишно и 1,79 милијарди месечно активни корисници со пораст од 16% во текот на годината во 2016 година. Фејсбук корисниците трошат во просек по 35 минути ден според SocialMediaToday. За Твитер има повеќе од 317 милиони месечни активни корисници во 2016 година, што е за 3 отсто повеќе од една година и има 0,5 милијарди твитови дневно. Исто така, социјалните мрежи и човековите пресметки донесоа нови апликации за обработка на природниот јазик (НЛП), мобилни компјутери, мултимедија, податоци за рударство и пресметки со човечки фокус. На пример, НЛП и податоци за рударство во социјалните мрежи им овозможуваат на истражувачите да го разберат трендот, чувството, влијанието и мислењата на корисниците во социјалните мрежи.

Со разгледување на социјалните коментари, врски и интеракции, рангирањето и препораките на мултимедијалните содржини стануваат попрецизни и поефективни. Покрај тоа, со испитување на социјалниот однос на корисниците со мобилни уреди, истражувачите можат да ги искористат информациите базирани на локација и контекстуални информации вградени со мобилни социјални мрежи за да создадат корисни согледувања за откривање на заедницата, шаблони за мобилност на групите и вирален маркетинг базиран на локација. Конечно, компјутерите со фокус на човекот можат да ги искористат социјалните мрежи за да изградат системи за решавање на проблеми во дистрибуирани средини. Социјалните и човечките фактори во овие области навистина овозможуваат многу нови апликации, а нови предизвици, исто така, се јавуваат поради дополнителната димензија неопходна за внимателно да се испитаат. Затоа, се предвидува дека насоката на оваа програма е круцијална од перспективите на академијата и индустријата.

Програмата TIGP SNHCC се надева дека ќе ги привлече домашните и странските извонредни млади студенти. Во опсегот на социјалните мрежи и човечките центрирани компјутери, оваа програма им дава приоритет на компјутерската наука и инженерството и ги зема општествените и однесувањето науки како подружница за да им обезбеди на учениците обука преку повеќе полиња. Содржината на наставната програма ќе истражи во разни области, вклучувајќи ја обработката на природниот јазик и пронаоѓање на информации, податоци за рударство, мултимедија, компјутерско-центрирано компјутерско работење и човечко-компјутерска интеракција во информатиката и социологијата, комуникацијата и психологијата во општеството и науките во однесувањето. Оваа програма се надева дека ќе привлече докторски студенти кои се заинтересирани за сродни полиња и да обезбедат истражувачка обука за нив.

Во TIGP за социјални мрежи и компјутерско-центрирано компјутерско работење, универзитетите и институтите за соработка ќе ја поддржат потребната лабораториска опрема и инструмент за настава и истражување. Со опремата и разновидната експертиза на истражувачите од институтите за соработка, оваа програма може да им обезбеди на младите студенти со добра образовна можност да ги негуваат своите истражувачки интереси во сродни области. Овој TIGP ќе се фокусира на теоријата и практиката за да им обезбеди на студентите со голема теоретска основа и технички капацитет за решавање на практични проблеми. Степен доделен е д-р на социјални мрежи и човечки-центриран компјутер.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Магистрирал во компјутерски науки или други сродни области, или еквивалентна квалификација врз основа на регулативата на Министерството за образование на Тајван. Доколку дипломите не се издаваат на англиски јазик од страна на институцијата, официјалните записи на нивниот оригинален јазик мора да бидат поднесени со овластен, целосен и точен превод на англиски јазик.

[Барања]:
1. Диплома и магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Додипломски и постдипломски академски записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Програмирање вештини демонстрирани од страна на курсеви или проекти завршени
8. Поддршка на документи (на пр публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со социјалните мрежи и програмата за компјутерско ориентирана компјутерска работа (SNHCC), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center