LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300612 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)Значаен опис
За TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)

Меѓународната докторска дисертација програма за одржлив хемиски науки и технологија е дизајниран да понуди специфични можности за обука и истражување на д-р. студентите кои се заинтересирани за следните области: 1. развивање на оптоелектронски материјали и нивни апликации поврзани со одржлива енергија; 2. изградба на супрамолекуларни материјали за препознавање, самостојно склопување и идентификација на хемиски видови; 3. нов развој на лекови поврзани со човечки болести; 4. разбирање на механизмите за болест; 5. Студија во клеточната структура и функција; 6. развој на биосензори; 7. зелена технологија на органска синтеза; 8. катализа на енергија поврзана со енергија; 9. технологија за мониторинг на животната средина и терапија.

Оваа програма е заеднички напор помеѓу Academia Sinica и Националниот Chiao Tung универзитет. Во согласност со овие истражувачки области, одржливата хемиска наука и технологија програма е поделена во три категории, имено, одржливи материјали, одржлив живот наука и одржлив катализатор и синтеза. Бројот на вкупните студенти примен во Програмата за одржлива хемиска наука и технологија секоја година е ограничен на осумнаесет. Најголемиот дел од овие студенти се меѓународни студенти со разумно владеење во користењето на англискиот јазик.

Сепак, високо квалификувани тајвански студенти (до 10 луѓе) со соодветно познавање на англискиот јазик се исто така разгледани. Студентите може да го направат своето истражување за тезата со факултет чии главни назначувања се поврзани со Националниот универзитет Чиао Тунг.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Следниве критериуми се користат за да се оцени квалификациите на кандидатот за прием:

1. Формална диплома и магистерска диплома, евиденција и транскрипти.
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати.
3. GRE резултат (не е задолжително).
4. Три писма на препорака.
5. Изјава за намена.
6. Поддршка Документи (на пр публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте најмногу добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за одржлива хемиска наука и технологија (SCST), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center