LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290435 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма за ТИПП-биолошка разновидност (БИОДИВ)Значаен опис
За Програмата TIGP-биолошка разновидност

TIGP-BIODIV е составен од> 40 факултети од Академијата Синика и Националниот Тајвански Нормален Универзитет чие истражување опфаќа различни теми низ екологијата, биогеографијата, еволутивната генетика и генетиката, морската биологија и систематиката. Покрај модерните лабораториски капацитети, истражувачите имаат пристап до морска истражувачка станица на Зелениот остров, Музејот за истражување на биолошката разновидност и објект на генеолошки јадра од следната генерација.

Потенцијалните студенти се охрабруваат да ги истражат истражувањата кои се во тек во TIGP-BIODIV и да се контактираат индивидуални ментори на факултетите за можностите во нивната група, видете ја листата на факултети на нашата веб страница: http://tigp-bp.biodiv.tw/ за дополнителни детали.

Успешните апликанти добиваат постдипломски стипендии најмалку 3 години, ако се исполнети условите за програмата. Во текот на првата година во програмата, дипломираните студенти можат да изберат ротации меѓу сите лаборатории TIGP-BIODIV. Сите курсеви се понудени на англиски јазик.

И Академијата Синика и Националниот Тајван Нормален универзитет се наоѓаат во Тајпеј, Тајван. Тајпеј е жив, глобален град, богат со културни и во близина на двете океани и планини за истражување и задоволство


[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите со БС или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјали ќе се користат за да се оценат квалификациите на кандидатот за прием:

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php
http://tigp-bp.biodiv.tw/
http://tigp-biodiv.biodiv.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте најмногу добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за биодиверзитет (BIODIV), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-biodiv.biodiv.tw/
За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center