LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1313007 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Универзитетот Лунд Глобал Стипендии програма во Шведска 2013Значаен опис
Стипендија отворено за учениците од следните земји:

Учениците од надвор од Европската унија / Европската економска област (и Швајцарија) можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Универзитетот Лунд Глобална програма за стипендии е наменет за врвни академски студенти кои се државјани на земји надвор од Европската унија / Европската економска област (и Швајцарија). Врвни академски учениците имаат докажани рекорд за постигнување на постојано високи оценки во претходните студии. Стипендијата е селективна и целосно врз основа на заслуги. Нема предвид се зема од студентите? финансиски потреби во процесот на селекција. Стипендии може да ги покрие 25%, 50%, 75% или 100% од школарината.

Она што не го покрие?

Стипендии може да ги покрие 25%, 50%, 75% или 100% од школарината. Вредноста на стипендија се одзема од школарината на програмата или слободна стои курс за кој ќе се доделуваат стипендија.

Критериуми за избор:

Приоритет ќе се даде на студентите со висок академските перформанси и кои покажуваат силна посветеност и желба да студираат на универзитетот Лунд. Како стипендијата е заснован на заслуга само, не се зема предвид на студентите? финансиски потреби во процесот на селекција.


Подобност и други критериуми
Граѓаните на земјите надвор од Европската унија / Европската економска област (и Швајцарија) кои се пријавиле за диплома? Или магистерска? Кликнете ОК студии на ниво на Универзитетот Лунд за минимум еден семестар на студии (еквивалент на 30 ЕКТС со полно работно време студија) и кои се обврзани да плаќаат школарина.


Краен рок за аплицирање
* Јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење диплома? S или господар? На степен.

Стипендија Провајдер:

Универзитетот Лунд

Стипендија може да се земе во:

Шведска


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center