LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304008 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

AACE-AFM-102: Напредно Аеродинамичен и Aeroacoustic Пресметка на авионите шум



Значаен опис
Ова д-р студентски развива напредни пресметка методи за авиони аеродинамика и aeroacoustics. Овие методи вклучуваат висока цел компјутерската флуидна динамика и aeroacoustics шеми, графички единица за обработка врз основа пакет на програми, како и нови ефикасен и стабилен владејачка равенки, итн Неодамна Ербас авиони шум технологија центар (ANTC) разви високо-цел пресметковни Aero-акустична програми, како и новата владејачка равенки за стабилна пресметка на аеродинамички генерирани звук размножување. Заедно со напредокот во графички единица за обработка кој им овозможува на teraflops на подвижна запирка перформанси, овие методи ќе ви овозможи чекор промена во пресметка на аеродинамичен товари и звук. Во рамките на проектот, студентот ќе се развие постоечки компјутерската флуидна динамика и aeroacoustics програма за стартување на графичкиот процесор базирани системи. Целта е да се овозможи дизајн оптимизација. Исходот ќе биде алатка за дизајнирање. На студентски дава можност да работат на напредни инженерски проблеми. Типичните проблеми вклучуваат авиони за воздухопловни конструкции бучава и товари, и пропулзивни бучава. А добар прв степен во било инженеринг, математика, физика, или компјутерски науки е потребно.

Ербас авиони шум технологија центар (ANTC) беше отворен во ноември 2008 година во Универзитетот во Саутемптон. Тоа е резултат на долгогодишната соработка помеѓу Ербас и Универзитетот на голем број на бучава истражувачки и развојни проекти. Центарот, предводени од професорот Xin Жанг, се среќаваат академскиот кадар, научни соработници и докторанти користење на state-of-the-art компјутерски симулации и воздушен тунел за тестирање за да се развијат нови концепти за намалување на шум. Студентите на додипломски студии, исто така, работат со истражувачкиот тим, обезбедување возбудливи проекти за стимулирање на следната генерација на инженери за индустријата.

Ако сакате да дискутираат за сите детали на проектот неформално, ве молиме контактирајте со проф Xin Жанг, E-mail: xzhang@soton.ac.uk, Тел: +44 (0) 2380 59 4891.


Подобност и други критериуми
Финансиран р Проект (европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41445&type=23&did=1427&url=http%3a%2f%2fwww.southampton.ac.uk%2fengineering%2fpostgraduate%2fresearch_degrees%2fapply.page%3f

На Студентските покрие и основните инженеринг истражување и применети истражувања, кои во целост ги покриваат Универзитетот школарина (евентуално во странство студентски такси) и да се обезбеди ослободување од данок Стипендии од 13.900? Годишно, што се издига на годишно ниво (секоја октомври) во согласност со Владата на Велика Британија (EPSRC ) препорачува стапка, за времетраење од 3 години.
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=41445&type=23&did=1427&url=http%3a%2f%2fwww.southampton.ac.uk%2fengineering%2fpostgraduate%2fresearch_degrees%2fapply.page%3f


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center