LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272464 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма TIGP-молекуларна медицина (MM)Значаен опис
За програмата TIGP-молекуларна медицина (MM)

Молекуларна медицина д-р. програмата ја спроведуваат Институтот за биомедицински науки, Академија Синика и Факултетот за наука за животот, Националниот универзитет Јанг-Минг. Оваа програма нуди над 120 членови на факултет специјализирана за двете основни истражувања и напредни технолошки развој. Програмата за молекуларна медицина ја користи својата тесна соработка меѓу истражувачката заедница во различни институти на Академија Синика, како и нејзините блиски врски со лекарите во големите медицински центри низ цела Тајван. Програмата е дизајнирана да понуди специфични обуки и можности за истражување на д-р. студенти кои се заинтересирани да работат на границата на биомедицински науки.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Поединци (или меѓународни студенти или студенти од Тајван) со диплома или м-р. степен (или еквивалент) од акредитирана институција можат да аплицираат. Студентите кои поседуваат само диплома за БС бараат евалуација од страна на приемната комисија за да се унапреди кон д-р. програма на крајот од нивната прва година на студии.

Следните документи се потребни за најдобро да се оцени квалификацијата на кандидатот за прием:

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локални кандидати)
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна медицина (MM), посетете ја веб страната на програмата на: http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center