LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334674 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма за наука и технологија TIGP-Nano (NANO)Значаен опис
За TIGP-Нано Наука и технологија програма (NANO)

Нано Наука и технологија дипломиран програма нуди специјализирана обука и истражување можности за д-р. учениците заинтересирани за: карактеризација на нано-материјали и наноструктури, синтеза на нови наноматеријали и структури, теоретски моделирање и пресметки, истражување на инженеринг на нанодезици и нано-биотехнологија. Академија Синика ја нуди оваа програма во соработка со двајца од најпрестижните универзитети во Тајван, Националниот универзитет Тајван и Националниот универзитет Цин Хуа. Нано Наука и технологија програма има три под-програми. Тие се или физика, хемија или инженерски ориентирани. Студентски приеми на Нано Наука и технологија програма се ограничени на дваесет дипломирани студенти годишно. Поголемиот дел од учесниците се меѓународни студенти. Меѓутоа, постојат секоја година до 10 места достапни за соодветно квалификувани државјани од Тајван. Како и кај сите TIGP студии, курсевите се изведуваат само на англиски јазик и учесниците мора да ги исполнат минималните англиски стандарди за влез во секоја програма. Студентите можат да изберат да го направат своето истражување теза со факултет од TIGP affiliate истражувачки универзитети.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (приближно 1100 УСД) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите (или меѓународни студенти или студенти од рамките на Тајван) со MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием во хемиски ориентирана, физика-ориентирана, или инженеринг-ориентирана програма. Оние со диплома од БС ќе се сметаат за прием во инженерски-ориентирана програма. Изборот на програмата треба да се направи при апликација. Следниве критериуми ќе се користат за да се оценат квалификациите на кандидатот за прием:

[Барања]
1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте најмногу добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Нано Програмата за наука и технологија (НАНО), посетете ја веб страната на програмата на: http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center