LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1275588 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма TIGP-Биоинформатика (BIO)Значаен опис
За Програмата TIGP-Биоинформатика (BIO)

Програмата TIGP за биоинформатиката (БП) е заедничка програма спонзорирана од Академијата Синика (Институт за информациски науки, Институт за статистички науки и Институт за биомедицински науки), Национален универзитет Цин Хуа, Национален универзитет Чиао Тунг, Национален универзитет Јанг Минг и Националниот Тајван универзитет. Дополнителни наставни поддршка е достапна и од други големи истражувачки универзитети во Тајван. За разлика од повеќето програми за биоинформатиката понудени на други универзитети кои ги применуваат постојните курсеви во различни одделенија, нашите курсеви се специјално дизајнирани за студентите од БП и ги учат активни и искусни истражувачи во биоинформатиката.

Програмата обезбедува интердисциплинарна обука и можности за истражување кои беспрекорно ги интегрираат сродни области, така што студентите се добро подготвени за независно истражување во нови и фасцинантни области на биоинформатиката. Фокусираме на геномни и протеомични студии со акцент на пренос на податоци, анализа на податоци, биолошки информации и екстракција на биолошките карактеристики, како и управување со знаењето користејќи напредни методологии за пресметка и компјутерска наука.

[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува стипендија за поддршка од НТ $ 34,000 (околу US $ 1100) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Следните документи или материјали мора да се обезбедат за да се оценат кандидатите за прием:

Барања:
1. Диплома и / или магистрирал сертификати
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Записници на додипломски и постдипломски студии
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Основни програмски вештини
8. Поддршка на документи (на пример, публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за биоинформатиката (БИО), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center