LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292880 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата TIGP-молекуларна и клеточна биологија (MCB)Значаен опис
За TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Избор на дипломиран програма е една од најважните одлуки што ќе ги донесете во вашиот живот. Потоа, зошто треба да изберете МОЛЕКУЛНА И КЕЛИНСКА БИОЛОШКА ПРОГРАМА. Затоа што е SMART избор.

[S] напор кој ги опфаќа и академските и животните потреби.
1. Поддржувачкиот факултет се стреми да ментор млади научници и да обезбеди силни фондации за кариера.
2. Поддржувачки персонал работи за да ги олесни студентските интеракции, и да ги направи да се чувствуваат како дома во институтот и во Тајпеј. Конечно, програмата MCB TIGP обезбедува конкурентна финансиска поддршка, вклучувајќи ниски трошоци за школарина и пристап до медицинска нега, како и грантови за поддршка на студентите за истражување, живеење и конференциски патни трошоци.

[М] олекуларна биолошка обука која е и сеопфатна и интегративна.
Студентите во TIGP MCB програма добиваат солидна основа во секој аспект на молекуларната биологија и им се дава можност да го применат своето знаење во разновидна низа истражувачки полиња.

[A] читлив факултет кој се стреми да ја обучи следната генерација на научници.
Без разлика дали во лабораторијата или во училницата, програмата TIGP-MCB им дава пристап на студентите на национално и меѓународно признати професори во Академијата Синица и Националниот медицински центар за одбрана.

[R] извори кои опфаќаат сè, од техничка поддршка во најсовремените технологии и капацитети за помош при научното пишување и комуникација, осигуруваат дека студентите добиваат комплетна помош во постигнувањето на нивните истражувачки и академски цели.

[T] Aipei ги нуди сите погодности на глобален, космополитски град, додека останува пристапен, пријателски и еден од најбезбедните градови во светот.

Во рамките на програмата SMART, обезбедена во програмата MCB, која е спонзорирана од Институтот за молекуларна биологија (IMB), Academia Sinica во соработка со Институтот за животни науки (ILS), Националниот медицински центар за одбрана ќе ви помогне да ја зголемите својата професионална кариера.


[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите со потекло од биохемија, биологија, молекуларна биологија, генетика, анатомија, хемија, физика и сродни полиња се добредојдени да аплицираат.

Кандидатите кои поседуваат MS или BS степен од акредитирана институција, или кои ќе добијат степен во рамките на еден семестар, можат да аплицираат за прием.


[Барања]

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. Оценка GRE (по желба) или дополнителни информации (на пр. Тези или публикации)
4. Записници
5. ДВЕ ПРЕДМЕТИ НА ПРЕТПРИЈАТИЈА
6. Изјава за намена
7. Други докази за научни достигнувања


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.
За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна и клеточна биологија (MCB), посетете ја веб-страницата на MCB на: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center