LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284840 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-молекуларна и биолошка земјоделски науки програма (MBAS)Значаен опис
За TIGP-молекуларна и биолошка земјоделски науки програма (MBAS)

Академскиот интерес на Тајван во земјоделските науки почна со сериозни 40 години со програма за размножување во локалните сорти ориз на Тајван. Од тогаш, различни научни институти за истражување на животот работат на широк спектар на земјоделски проекти, вклучувајќи подобрување на културни растенија, аквакултура и други. Во Академијата Синика, Земјоделскиот биотехнолошки истражувачки центар, Институтот за растителна и микробиолошка биологија, Институтот за клеточна и организациона биологија и Институтот за молекуларна биологија, до различни степени, развија истражувачки проекти и програми за постдипломски студии за решавање на специфични проблеми во специјализираните области на земјоделска биологија.

Тајванската меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP) во молекуларните и биолошките земјоделски науки (MBAS) е основана од Academia Sinica во 2003 година и е интердисциплинарна програма која работи во тесна соработка со Националниот универзитет Чунг Хсинг (NCHU). Оваа програма има изградено средина за истражување и учење што ги инспирира младите дипломирани студенти да се вклучат во иновативни био-земјоделски студии. Од самиот почеток, намерата на оваа програма е да ги обучи учениците да применуваат мултидисциплинарен приод за решавање на конкретни и важни прашања во биотехнологијата и да развијат нови технологии или експериментални системи кои можат да придонесат за идните земјоделски биотехнолошки истражувања и развој.


[Стипендии и стипендии]

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Програмата за прием на програмата MBAS ги разгледува сите кандидати за прием на индивидуална основа. Идни студенти се охрабруваат да кореспондираат со факултет кој учествува, чие истражување најмногу одговара на нивниот сопствен интерес.

Приемните одлуки се базираат на голем број фактори, како што се академско образование на кандидатот, изјава за намена, писма со препораки и релевантно работно искуство. Соодветноста на вашите цели кон програмата и на истражувачките интереси на неговиот факултет, исто така, ќе се разгледа.

[Барања]

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте најмногу добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( https://tigp.apps.sinica.edu.tw/index.php ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларни и биолошки земјоделски науки, посетете ја веб-страницата на МБСС на: http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center