LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304816 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата TIGP-молекуларна наука и технологија (MST)Значаен опис
За TIGP-молекуларна програма за наука и технологија (MST)

Целта на оваа програма е да се продлабочи базенот на достапни истражувачи во современите мултидисциплинарни полиња важни за идниот економски и социјален развој на Тајван. Програмата ги подобри и иновациите и академските истражувачки стандарди во сите сродни полиња.

Програмата MST ги поттикнува студентите за независни истражувачки способности преку промовирање на вештини за решавање на проблеми и индивидуална самодоверба преку градење на самодоверба. Во оваа програма, факултет членови се врти mentoring прва година на студентите, додека тие формално се приклучат на истражувачка група и да ги преземе своите тезата студија. Студентите треба да ги започнат своите тези програми во рамките на првите два семестри по приемот во програмата за постдипломски студии. Од студентите се бара да завршат серија на потребните курсеви пред да започнат со истражување. Тим-настава систем претставува јадрото на MST програма, при што членови на факултет учат во согласност со нивните области на експертиза. Од студентите се очекува да преземе и задолжителни и изборни предмети. Сите курсеви се доставуваат на англиски јазик.

[Стипендии и стипендии]
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Или меѓународни студенти или домашни студенти од рамките на Тајван со БС и / или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием. Квалификација на кандидатите за прием ќе се базира главно, но не исклучиво, врз следните заверени / заверени документи обезбедени од барателот:

1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Вие сте добредојдени да се пријавите онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна наука и технологија (MST), посетете ја веб-страницата на MST на: http://tigp.iams.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center