LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305091 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога Дискавери и биотехнологијаЗначаен опис
За TIGP-хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога Дискавери и биотехнологија

Под водство на поранешни режисери, Програмата за хемиска биологија и молекуларна биофизика во откривањето на лекови и биотехнологијата основана од TIGP, Academia Sinica во 2002 година напредна во една од најдобрите интердисциплинарни програми во Тајван. Во соработка со водечките универзитети во Тајван: Националниот универзитет Тајван и Националниот Tsing Hua универзитет, програмата има за цел да ги унапреди научните размени со цел да ги искористи сите страни за нивните севкупни истражувачки достигнувања и да го зголеми бројот на истражувачки професионалци во оваа област во надеж дека ќе го промовира економскиот и социјалниот развој на Тајван. Во текот на овие години, алумни и алумни од CBMB служеа во двете академски институции или биотехнолошка индустрија да придонесат за нивната експертиза.

Програмата е поделена на две песни: хемиска биологија (CB) песна и молекуларна биофизика (MB) песна. CB песна соработува Одделот за хемија на NTU и NTHU, и MB песна соработува со Институтот за биохемиски науки и Одделот и Институтот за фармакологија на NTU, и колеџ за наука на животот на NTHU. NTU и NTHU се двете највисоко рангирани универзитети во Тајван.

Програмата посветува посебен акцент на пет истражувачки полиња, вклучувајќи (1) протеинска хемија, (2) структурна биологија, (3) медицинска и биолошка хемија, (4) молекуларна и клеточна биологија и (5) клучна технологија. Во прилог на категоризирање на нашите членови и курсеви на факултет, овој начин ја одразува неопходната интеграција на повеќе дисциплини вклучени во денешниот развој на биотехнологијата.

Основните курсеви кои ги нуди програмата се експерименталната молекуларна биофизика, напредната хемиска биологија I, напредната хемиска биологија II и експерименталната молекуларна биофизика. Преку обуката во курсеви, клучни вештини и тези истражување, оваа програма има намера да им понуди на студентите со две единствени предности; еден е да стане независен истражувач способен за решавање на проблемите, а другиот да има визија и способност да ја координира тимската работа.

[Стипендии и стипендии]
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу 1100 американски долари) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Висината на стипендијата ќе им овозможи на студентите да живеат удобно во поголема област во Тајпеј. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на тезата советник на студентите. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
[Квалификации]
Кандидатурата е отворена за локални и меѓународни студенти со диплома или магистерски степен во соодветно поле од акредитиран институт.

[Забелешка]
Кандидатите примен во програмата со ергени степен се прифатливи само за одделот за хемија, Националниот Tsing Hua универзитет. Студентите треба да ги исполнат истите барања поставени за учениците со магистерски степени (барања за курс и квалификациски испит) и аплицираат за пренос на статус (мајстор до д-р) со сите потребни документи за евалуација. Студентот статус ќе биде променет на онаа на д-р. студент по завршување на горенаведените барања и извонредни академски перформанси.

[Барања]
1. Диплома и / или магистрирал
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните апликанти) резултати
3. GRE резултат (не е задолжително)
4. Записници
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена
7. Поддршка на документи (на пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2019 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За дополнителни информации во врска со програмата TIGP-CBMB, посетете ја CBMB веб-страницата на: http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center