LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284838 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Март 2017 година Академија Синика Биотехнологија Молекуларна биофизика Технологија Молекуларни и биолошки земјоделски науки Биоинформатика Нано наука Земјата систем наука Невронски мрежи Човечки центриран Технологија Одржлив Д-р TIGP Хемиска наука Социјалните мрежи Компјутери Биолошка разновидност Молекуларна медицина Нано технологија Молекуларна и клеточна биологија Молекуларна наука Хемиска биологија Откривање дрога Тајван Студентите низ светот

Име на стипендија / програма

Тајван Меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP)Значаен опис
За да се држи чекор со темпото на денешниот брзо развиен научен и технолошки свет и да ја промовира интернационализацијата на високото образование во Тајван, Academia Sinica ја основа Тајванската меѓународна програма за постдипломски студии (TIGP) во 2002 година, во соработка со конзорциум од клучни национални истражувачки универзитети.

Интердисциплинарниот д-р. програми понудени од TIGP се дизајнирани да обезбедат напредна научна обука и истражувачки средини за оние кои сакаат да направат напредни истражувања, да размислуваат критички и да доживеат зрела меѓународна академска поставка.

Интердисциплинарни д-р. програми понудени во 2017 година:
1. Хемиска биологија и молекуларна биофизика
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/
2. Молекуларна наука и технологија
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
3. Молекуларни и биолошки земјоделски науки
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/index.php
4. Молекуларна и клеточна биологија
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/
5. Биоинформатика
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/
6. Нано наука и технологија
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/
7. Молекуларна медицина
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
8. Земјата систем наука
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
9. Биолошка разновидност
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP
10. Интердисциплинарна невронски мрежи
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
11. Одржливи хемиски науки и технологија
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/
12. Социјални мрежи и компјутерско-центрирано компјутерско работење
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/

Зошто TIGP?
_ TIGP е под надзор на академијата Синика, истражувана институција финансирана од влади, со горда традиција и меѓународно признавање
_ TIGP, во соработка со врвни истражувачки универзитети во Тајван, нуди високо специјализирани, интердисциплинарни Ph.D. програми на најсовремената наука и технологија
_ TIGP нуди англиски јазик за настава и истражување со факултет од светска класа и најсовремени објекти
_ TIGP нуди дипломирани стипендии NT $ 34,000 / month (~ US $ 1,060 / month) за првата година. За студентите кои добро се одвиваат, оваа стипендија ќе биде продолжена уште 2 до 3 години. Постирање на периодот на надомест за стипендија, дополнителната финансиска поддршка зависи од индивидуални советници.


Подобност и други критериуми
Барања и критериуми за прием:

1. Ергени степен и / или магистерски студии (Некои програми само прифати кандидати со магистерска диплома, ве молиме проверете ги секоја програма барања за прием)
2. Тест по англиски јазик: TOEFL, IELTS или GEPT
3. GRE Score (Барањата варираат според програмата)
4. Записници (Ве молиме дадете објаснување за кој било нестандарден систем за оценување)
5. Три писма на препорака
6. Изјава за намена

Во прилог на горенаведените општи барања за апликација TIGP, ве молиме проверете веб-страница на програми за специфични барања за програмата.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/index.php
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center