LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300721 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-социјални мрежи и компјутерска програма за човечки центри (SNHCC)Значаен опис
За TIGP-Социјалните мрежи и човечки центрифугирана програма (SNHCC)

Социјалните мрежи и човечки центриран компјутер (SNHCC) програма поздравува д-р. студентите заинтересирани за истражување на многу нови и важни достигнувања во технологијата и апликациите во последниве години. Програмата ја нуди Академијата Синика во соработка со Националниот Tsing Hua универзитет (NTHU) и Националниот универзитет Chengchi (NCCU). На SNHCC програма нуди д-р. ниво на студии насочени кон зајакнување на нашето ниво на академско разбирање во текот на неверојатно брза напредок во социјалните мрежи и човечки центрирани компјутери кои се случиле во последно време и потенцијал за понатамошни иновации во овој простор. Тајван е центар на социјално вмрежување и компјутери, не само во Азија туку и во целиот свет. Тоа е совршена локација за разбирање како се одвиваат технолошките иновации на глобално ниво и импликациите ќе имаат за сегашните и идните генерации. Академијата Sinica, NTHU, и NCCU се во можност да обезбеди ресурси и факултет потребни за преземање на оваа важна врвни истражувања.
Оваа програма е наменета за млади домашни и странски студенти. Дипломирани студенти по компјутерски науки, електротехниката или сродни области се охрабруваат да аплицираат. Програмата посебно се фокусира на технолошките аспекти на напредокот во компјутерската технологија и социолошките аспекти. Д-р. студиите на ниво на студии се нудат со посебен фокус на обработка на природниот јазик и пронаоѓање информации, податоци за рударство, мултимедија, мобилни социјални мрежи и интеракција помеѓу човечко-компјутер во областа на компјутерските науки, заедно со социологијата, комуникацијата и психологијата на однесувањето и општествените науки . Сите курсеви се изведуваат само на англиски јазик.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Магистерски студии по компјутерски науки или други сродни области, или еквивалентна квалификација врз основа на регулативата на Министерството за образование на Тајван.
_ Течност на англиски:
a. ТОЕФЛ: Вкупен резултат од 550 на хартија, 213 на компјутерски базирани, 79 на интернет-базирани (TOEFL-iBT) или повисоко.
б. ИЕЛТС: Минимален вкупен Бенд резултат од 5.5 или повисок.
в. ГЕПТ: Кандидатите во Тајван можат да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT) кој го спроведува Центарот за обука на јазици и тестирање. Кандидатите треба да достават сертификат за високо средно ниво кога аплицираат за прием.
Ова барање може да биде поништено за оние кои имаат добиено диплома или магистратура степени од мајчин јазик на англиски јазик.

На пример, апликантите со дипломи од Австралија, Канада (освен Квебек), Нов Зеланд, Сингапур, Обединето Кралство (Англија, Шкотска, Ирска, Велс) автоматски ќе добијат откажување од англиски јазик.
_ GRE резултат од општиот испит. Барателот може да поднесе еден од
следниве материјали на местото на GRE општ тест резултат:
1. Секој доказ за истражувачка способност, како што се трудови објавени на меѓународни конференции или списанија.
2. Задоволителни резултати во било која работа на курсот или на проектот поврзани со областите на оваа програма или завршени проекти.
_ Изјава за намена која вклучува план за истражување.
_ Официјални записници од академски институции присуствуваа по средно училиште.
_ Три писма на препорака.
_ GRE резултат од сроден предмет испит (високо препорачливо, но не задолжително).
_ Во врска со стандардизирани испити наведени погоре (TOEFL, GRE општо, GRE предмет), нашата институција КОДЕКС е 7142 и NAME е Академија Синика.
По разгледувањето на сите придружни документи споменати погоре, кандидатите кои го поминале првиот скрининг може да бидат поканети за интервју. Од локалните кандидати ќе биде побарано да дојдат во Академија Синика за интервјуа. За меѓународни студенти, интервју преку skype ќе се спроведува.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за одржлива хемиска наука и технологија (SCST), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center