LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305090 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)Значаен опис
За TIGP-одржлива хемиска наука и технологија програма (SCST)

Постојат три главни истражувачки области во меѓународната докторска дисертација. програма за одржливи хемиски науки и технологија (SCST), имено одржливи материјали, одржлив живот науката, и одржлив катализатор и синтеза. Д-р. студентите кои се заинтересирани за следните теми силно ги охрабруваат да го применат SCST: развојот на оптоелектронски материјали и нивните апликации поврзани со одржлива енергија; изградба на супрамолекуларни материјали за препознавање, само-склопување и идентификација на хемиски видови; нов развој на лекови поврзани со човечки болести; разбирање на механизмите за болест; студијата во клеточната структура и функција; развојот на биосензорите; зелена технологија на органска синтеза; катализа поврзана со енергија; и технологија за мониторинг на животната средина и терапија. Академија Sinica ја обезбедува оваа програма во соработка со Националниот универзитет Chiao Tung. Студентите можат да ги преземат своите тези истражување со факултет чии главни назначувања се или во Академија Sinica или на Националниот Chiao Тун универзитет. Како и сите други д-р. програми во TIGP, разумно ниво на познавање на англискиот јазик е потребно за сите кандидати, вклучувајќи странски студенти (до 20 луѓе годишно) и тајвански студенти (до 10 луѓе годишно).

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
(1) Формални додипломски и постдипломски академски записи или записници
(2) Додипломски рекорд испит (GRE) резултати во Општи Тест
GRE е високо препорачливо. Меѓутоа, апликантот кој не го исполни ова барање може да поднесе дополнителни критериуми за оценување на комисијата. Тестот Тест за GRE е опционален и еден од следниве предмети: хемија, физика, математика или биологија се препорачува.
Замена на GRE: Ако под посебни околности тестот не се преземе, може да се разгледа некој доказ за компетентност на кандидатите. Овој доказ треба да биде повеќе од само препораки и транскрипти, на пример, ќе бидат корисни документи како што се доделувањето на наградите, резултатите од испит на национално или меѓународно ниво, научни публикации итн.
Приемната комисија ќе одлучи дали доказот е доволно силен за да ја поддржи апликацијата.
(3) владеење на англискиот јазик
Кандидатите чиј прв или мајчин јазик не е англиски, треба да поднесат еден од следниве извештај за тест за познавање на англискиот јазик (препорачаните резултати се препорачуваат):
Интернет-базирани TOEFL: 79
Компјутерски-базирани TOEFL: 213
Хартија-базирани TOEFL: 550
ИЕЛТС: 5.5
ГЕПТ: Високо средно ниво
Кандидатите кои имаат завршено степен програма во земја која зборува англиски, или кои дипломирале на универзитет каде што англискиот јазик е главен јазик на настава, може да биде изземен од тестот за владеење на англискиот јазик со официјална потврда издадена од Канцеларијата на Секретарот.

(4) Три писма на препорака
Секое писмо ги коментира личниот карактер на апликантите и квалификациите за независна студија, вклучувајќи интелектуална способност, истражувачки потенцијал и научна мотивација. Едно од буквите треба да биде

(5) Прием за студенти со диплома за БС
Прво, студентите треба да имаат пет или повеќе години работно искуство во врска со нивната додипломска студија. Второ, секое објавување на која содржина е споредливо со тезата на MS треба да биде вклучено во пакетот за апликации. Инаку, писмен извештај за достигнувања од претходните работни места е

(6) Изјава за намена (план за постдипломски студии) на англиски јазик
Поточно, би сакале да ги разгледаме следните прашања / прашања.
a. Кои области / теми сакате да ги изучувате и истражувате?
б. Зошто сакате да студирате и истражувате во оваа област / теми?
в. Како програмата SCST може да ви помогне да ги извршувате овие истражувачки области / теми?


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за одржлива хемиска наука и технологија (SCST), посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center