LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306232 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

2013 Амстердам заслуги Стипендии за меѓународни студенти во Холандија

Читај повеќе: 2013 Амстердам заслуги Стипендии за меѓународни студенти во Холандија: 2012 2013 колеџ стипендии, д-р стипендии, постдокторски, постдипломски меѓународни стипендии Стипендии
http://scholarship-positions.comЗначаен опис
Најдобро студенти надвор од Европската економска област може да аплицираат за Амстердам заслуги стипендии.

Стипендија Опис:

На Универзитетот во Амстердам има за цел да се привлечат светот? Кликнете ОК најпаметните ученици на своите меѓународни училници. Од септември 2007, извонредна студенти надвор од Европската економска област може да аплицираат за Амстердам заслуги Scholarship.The Амстердам заслуги Стипендии (АМС) имаат специфично дизајнирани од страна на Универзитетот во Амстердам ван да понуди талентирани и вредни non-EU/EEA студенти можност да ги извршуваат одреден степен во една од академски областите опфатени со УВА. На АМС програма е многу селективна: само кандидатите со одлична студија резултати и мотивација може да добијат стипендија.


Подобност и други критериуми
Универзитетот во Амстердам-Држете не-ЕЕА националност или само националности.
- Не има право да добие холандската студија за грант или заем.
- Не ги исполнувате условите да плаќаат намалена стапка школарината за значење за студентите на UVA.
- Не добијат целосна покриеност стипендија за истиот период на студирање како AMS стипендија.
- Поднеле комплетна апликација на една од англиски-предава, селективно Господарот на програмите на GSSS?.
- Дали е (или ќе биде) призна дека една од англиски-предава, селективно Господарот на програмите на GSSS?.
- Да се ​​запишат во времето на приемот на стипендија, како редовен студент во една од англиски-предава, селективно Господарот на програми кои се нудат од страна на GSSS?.
- Бидете во можност да се усогласат со условите за да се добие холандската виза (доколку е применливо).
- Докажување финансиска потреба.


Краен рок за аплицирање
Краен рок за аплицирање за септември 2013 доза:
1 април 2013 година за странски студенти.
1 август 2013 година за холандскиот диплома студентите.


Дополнителни информации, и важни рачно
http://scholarship-positions.com

Она што не го покрие?

Стипендијата се состои од? 6000,? 9000 или? 12.000, но награди се базирани на сеопфатен финансиски план.

Критериуми за избор:

- Нивната академски совршеност и ветување во предложеното поле, како што беше потврдено од страна на нивните академски евиденција, писма на препорака, писмена работа и / или публикации и нивните предложените истражувачки прашања.
- Квалитетот на нивното писмо на мотивација.

Известување:

Апликантите ќе бидат информирани пред крајот на мај или октомври.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center