LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1275568 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)Значаен опис
За TIGP-интердисциплинарна програма за невронски мрежи (INS)

Дипломираната програма за интердисциплинарна неврологија (INS) го поздравува високо мотивираниот и енергичен д-р. студенти посветени на интегрираната студија за невронски мрежи. Овој револуционерен пристап кон неврологијата вклучува хемија, молекуларна и клеточна биологија, физиологија, слики и компјутерски науки за да ги откријат причините и да истражуваат ефикасни третмани за невролошки и психијатриски нарушувања. За таа цел, Програмата за невронски науки на Академија Синика (NPAS) се здружи со Факултетот за животни науки на Националниот универзитет Јанг-Минг (NYMU) во 2013 година, Институтот за клиничка медицина на Националниот универзитет Ченг Кунг (NCKU) во 2014 година, и Одделот за наука за животот, Националниот универзитет во Тајван во 2017 година ќе развие д-р ИНС. ниво програма. Оваа програма ги обучува учениците за тоа како да им пристапат на истражувањата на невронски мрежи користејќи мултидисциплинарен пристап. Оваа програма ја нагласува важноста на соработка и интерактивност меѓу колегите за да произведе подобри резултати во истражувањата на невронски мрежи. ИНС го прошири својот репертоар за да ги вклучи истражувањата во клеточната и молекуларната невробиологија, клиничката медицина, системските невронски мрежи, нервните слики и инженеринг и когнитивната и компјутерската невронаука. Разновидна, но напредна наставна програма е понудена од овие три кампуси за збогатување на процесот на учење. Студентите се охрабруваат да иницираат и да учествуваат во соработка истражувачки проекти меѓу лабораториите на различни дисциплини. Во комбинација со семинари, симпозиуми и повлекувања, INS обезбедува активна и флексибилна средина за учење за да им помогне на учениците да го достигнат својот најголем потенцијал.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Програмата INS нуди широк спектар на можности за истражување во невронски мрежи. Студентите со потекло од биохемија, биологија, хемија, инженерство, генетика, медицина, молекуларна биологија, физика и сродни полиња се охрабруваат да аплицираат.
1. Подобност и сертификат за степенот
Студентите (меѓународни или тајвански) со ергени или магистерски студии од акредитирани институции имаат право да аплицираат за д-р. програма.
Сите кандидати се бара да поднесат сертификација од највисоките степени од секоја академска институција што ја посетува. Доколку дипломите не се издаваат на англиски јазик од страна на институцијата, службените списоци на нивниот оригинален јазик мора да бидат поднесени со овластен, целосен и точен превод на англиски јазик. Сертификатите за дипломи од институции во Тајван можат да бидат на кинески. Официјалните записи се дефинирани како оригинални документи издадени од институцијата која го носи вистинскиот потпис на регистраторот (а не фотокопија) и печат на институцијата која го издава.
2. Англиски барања
Кандидатите чиј прв или мајчин јазик не е англиски, треба да достават оценки за тестот за англиски јазик како странски јазик (ТОЕФЛ), Меѓународниот систем за тестирање на англиски јазик (ИЕЛТС) или општото познавање на англискиот јазик (GEPT) како дел од апликациски пакет. Тестот за владеење на англискиот јазик може да биде поништен за кандидатите кои неодамна завршиле две или повеќе години студирање во земја каде што зборуваат англиски јазик или дипломирале од универзитет каде што англискиот јазик е главен јазик (треба да се обезбеди официјална потврда).
Под посебни околности, апликантите кои имаат тешкотии да поднесат TOEFL, IELTS или GEPT резултати на време, но кои инаку биле решени да бидат квалификувани за постдипломски студии, може да се условуваат условите на програмата.
1. ТОЕФЛ: вкупен резултат од 79 на интернет-испит (TOEFL-iBT), 213 на компјутерски-базирани TOEFL, или 550 на хартија-базирани TOEFL силно се препорачува како минимален услов за прием за сите програми. Ве молиме означете дека институционалниот TOEFL нема да биде прифатен; само ЕТС меѓународни TOEFL резултати ќе бидат прифатени.
2. ИЕЛТС: потребен е минимален вкупен рејтинг од 5.5 на Академскиот тест за меѓународен систем за тестирање на англиски јазик (ИЕЛТС) во текот на изминатите две години.
3. GEPT: Наместо ТОЕФЛ и ИЕЛТС апликантите во Тајван можат да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT), кој го спроведува Центарот за јазично обука и тестирање. Кандидатите кои ја користат оваа опција мора да го достават својот сертификат со високо средно ниво со апликацијата.
Препорачаните резултати за TOEFL, IELTS и GEPT се сумирани како што следи:
Интернет-базирани TOEFL: 79
Компјутерски-базирани TOEFL: 213
Хартија-базирани TOEFL: 550
ИЕЛТС: 5.5
ГЕПТ: Високо средно ниво

3. На постдипломски рекорд Испитување (GRE)
Сите кандидати се препорачува да го полагаат GRE General Test. Меѓутоа, ако имате тешкотии во полагањето на испитот на време, ве молиме контактирајте со нас и ни дадете дополнителни информации (на пр. Матична теза, истражувачки публикации и опис на истражувачките искуства) кои можат да го покажат вашиот потенцијал во истражувањето. Вашите квалификации ќе бидат разгледани од страна на приемната комисија.
4. Две писма на препорака
Потребни се две препораки. Апликантите
не им е дозволено да ги проверуваат препораките.
5. Академски записници
Официјалните записници од курсевите, вклучувајќи ги и оценките и оценките, мора да бидат испратени директно од страна на регистраторот на институциите или поднесени со формуларот за апликација во запечатени коверти. Се препорачува објаснување за секој нестандарден систем за оценување.
6. Изјава за намена и план за учење
Изјавата за цели треба да содржи кратка изјава за научните интереси и цели во кариерата, заедно со описот на минатите постигнувања кои не се евидентни од другите поднесени документи. Доколку е применливо, може да се наведе резултатот од какво било истражување во тек.
7. Други докази за научни достигнувања Ве молиме доставете ја вашата МС теза, истражувачки публикации и описи на истражувачки искуства за да ги оцените од страна на Комитетот за прием на ИНС.
8. Интервју
По разгледувањето на сите придружни документи споменати погоре, квалификувани кандидати ќе бидат поканети на интервју. Од локалните кандидати ќе биде побарано да дојдат во Тајпеј, додека меѓународните студенти ќе имаат телефонско / скајп интервју.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за интердисциплинарна невронски мрежи (INS), посетете ја веб страната на програмата на: http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center