LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262616 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма за ТИПП-биолошка разновидност (БИОДИВ)Значаен опис
За Програмата TIGP-биолошка разновидност

Во изминативе два века, глобалната индустријализација и експлозивниот раст на човечката популација значително го забрзаа исчезнувањето на видовите на Земјата. Овој брз пад на биолошката разновидност претставува голема закана за продолжувањето на преживувањето на видовите што остануваат, вклучувајќи ги и луѓето, бидејќи го нарушуваат рамнотежата на екосистемите. Биомедицинските и земјоделските науки, исто така, се потпираат на природни производи, успешна експлоатација и управување со биодиверзитетот е директно поврзана со благосостојбата на човекот. Постојат голем број на владини агенции и невладини организации посветени на подигање на јавната свест и подобрување на политиката за биолошка разновидност. Општеството има огромна потреба за зголемување на понудата на добро обучени научници во релевантните области кои можат да работат на овие прашања.

Програмата за биодиверзитет TIGP нуди единствена можност за младите научници кои се стремат да добијат мултидисциплинарна обука. Различните екосистеми и големиот број на ендемични видови во Тајван се непроценливи ресурси за проучување на биолошката разновидност. Покрај тоа, силните истражувачки тимови во Академијата Синика и Националниот Тајван Нормален Универзитет (NTNU) им обезбедуваат на студентите широк спектар на експертиза во области како што се екологијата, еволуцијата, генетиката, статистиката и социоекономијата. Очекуваме нашите дипломци да придонесат за основни истражувања кои го подобруваат нашето разбирање на биолошката разновидност во Тајван и околните области и, конечно, да влијаат врз јавните политики за зачувување и одржливост на биолошките ресурси.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Студентите со БС или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјали ќе се користат за да се оценат квалификациите на кандидатите за прием:
1. Додипломски и постдипломски академски записи или записници.
2. Генералниот тест на постдипломски рекорд испит (GRE): Општо и субјект резултати се задолжителни, но апликантите се охрабруваат да ги обезбедат. Кандидатите кои не ги доставуваат GRE оценките за евалуација, треба да обезбедат дополнителни информации (на пр. МС теза, истражувачка публикација, опис на истражувачкото искуство итн.) За да го демонстрираат нивниот потенцијал за истражување.
3. Владеење на англискиот јазик: Кандидатите чиј мајчин јазик не е англискиот јазик, мора да ги достават резултатите од англискиот тест што се направи во рок од две години пред крајниот рок за пријавување. Прифатливи резултати од тестот се
i. ТОЕФЛ: резултати од 550 на хартија (или 213 на компјутерски или 79 на новиот интернет-базиран TOEFL (TOEFL-iBT)) или повисоко; (Нашата институција CODE & NAME се: 7142 Academia Sinica) Ќе бидат прифатени само ЕТС Меѓународниот TOEFL. Институционален TOEFL нема да бидат прифатени.
ii. ГЕПТ: Наместо ТОЕФЛ, апликантите во Тајван можат да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT) кој го спроведува Центарот за обука за јазици и тестирање. Кандидатите се бара да поднесат сертификат за високо средно ниво при аплицирање за прием.
iii. ИЕЛТС (меѓународен систем за тестирање на англиски јазик): се потребни 5,5 или повисока оценка за академскиот тест.
Кандидатите кои неодамна завршиле две или повеќе години на студии во земја која зборува англиски, се ослободени од ова барање.
4. Три препораки за коментар за личниот карактер на кандидатите и квалификациите за независна студија, вклучувајќи интелектуална способност, истражувачки потенцијал и научна мотивација.
5. Изјава за намена (план, вклучувајќи истражувачки интереси и причини за постдипломски студии).
6. Студентот со само БС степен и помалку од пет години релевантни пост-дипломски работно искуство пред датумот на пријавување ќе се запише на програмата прво како студент на МСП во Одделот за наука за животот на NTNU. Овие студенти мора подоцна да поднесат барање за директен прием во докторската програма за да го завршат својот влез во програмата за биолошка разновидност TIGP и мора да добијат минимум 30 кредити за дипломирање. Студентите со MS степен или кои имаат работено во поврзани со истражувачки поле за најмалку пет години по добивање на диплома за БС треба минимум 18 кредити за дипломирање. (NTNU го задржува правото да ја донесе конечната одлука за квалификација на студентите.)


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со Програмата за биодиверзитет (BIODIV), посетете ја веб страната на програмата на: http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center