LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263447 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма за наука на системот TIGP-Earth (ESS)Значаен опис
За Програмата за наука на системот TIGP-Earth (ESS)

Земјата систем наука поздравува млади испитувачки умови да ни се придружат преку нашата д-р. програма за истражување и разбирање на бескрајно комплексни и интересни феномени кои управуваат со Earth_s системи. Науката за Земјиниот систем се фокусира на нашето разбирање на меѓузависноста и меѓусебната поврзаност на основните системи Земја од литосферата, атмосферата, хидросферата и биосферата до хемиски, физички и биолошки системи. Овие системи се гледаат во контекст на динамични процеси кои се протегаат низ просторни размери, почнувајќи од под-микрон до планетарна, и временски скали од помалку од една секунда до милијарди години. Вклучените феномени се често не само интелектуално предизвикувачки туку и социо-економски релевантни и значајни. Во Академијата Синика, истражувачките интереси на факултетите се далеку одвиваат, вклучувајќи ја и еволуцијата на Земјината атмосфера, антрополошките ефекти врз климата Земја и на регионално и на глобално ниво, се менуваат во биогеохемијата на океанот како одговор на зголемениот атмосферски СО2, ефектите од атмосферските процеси на биогеохемијата во океаните , промени во флувијалниот влез во океаните поради климатските промени, физичките и хемиските процеси кои ја регулираат динамичната еволуција на цврстата Земја, процесите кои се случуваат во рамките на литосферата, особено оние што работат околу субдукциони зони, во рамките на орогеничните појаси, а во долниот дел на континенталната кора, механизмот и размножувањето на брановите на земјотресите, транспортот и судбината на атмосферските загадувачи и ризиците по здравјето на загадувачите на животната средина.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Студентите со БС или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјали ќе се користат за да се оценат квалификациите на апликантот за прием:
1. Додипломски и постдипломски академски записи или записници.
2. Општиот тест за завршено испитување за додипломски студии (GRE): Општите и субјективните резултати се опционални, но кандидатите се охрабруваат да го обезбедат. Кандидатите кои не ги доставуваат GRE оценките за евалуација, треба да обезбедат дополнителни информации (на пр. МС теза, истражувачка публикација, опис на искуства за истражување, итн.) Кои можат да покажат потенцијал во истражувањето.
3. Владеење на англиски јазик: Сите апликанти чии први
јазикот не е англискиот, мора да го поднесе англискиот тест резултат, освен оние кандидати кои неодамна завршиле две или повеќе години на студии во земја што зборува англиски.
(1) TOEFL: резултати од 550 на хартија (или 213 на компјутер или 79 на новиот интернет-базирани TOEFL (TOEFL-iBT)) или повисоко; (Нашата институција CODE & NAME се: 7142 Academia Sinica) Ќе бидат прифатени само ЕТС Меѓународниот TOEFL. Институционален TOEFL нема да бидат прифатени.
(2) GEPT: Наместо ТОЕФЛ, апликантите во Тајван може да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT) кој го спроведува Центарот за обука на јазици и тестирање. Кандидатите се бара да поднесат сертификат за високо средно ниво кога аплицираат за прием;
(3) ИЕЛТС (Меѓународен систем за тестирање на англиски јазик): Оценка од 5,5 или повисока на академскиот тест е потребна.
4. Три писма на препораките коментирајќи го личниот карактер на апликантот и квалификациите за независна студија, вклучително и интелектуална способност, истражување
5. Изјава за намена (план и причина за додипломски студии)


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна и клеточна биологија (MCB), посетете ја веб-страницата на MCB на: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center