LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272443 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма TIGP-молекуларна медицина (MM)Значаен опис
За програмата TIGP-молекуларна медицина (MM)

Молекуларна медицина д-р. програмата ја спроведуваат Институтот за биомедицински науки, Академија Синика и Факултетот за наука за животот, Националниот универзитет Јанг Минг. Оваа програма нуди над 100 членови на факултет специјализирана за двете основни истражувања и напредни технолошки развој. Програмата за молекуларна медицина ја користи својата тесна соработка меѓу истражувачката заедница во различни институти на Академија Синика, како и нејзините блиски врски со лекарите во големите медицински центри низ цела Тајван. Програмата е дизајнирана да понуди специфични обуки и можности за истражување на д-р. студенти кои се заинтересирани да работат на границата на биомедицински науки.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Поединци (или меѓународни студенти или студенти од Тајван) со диплома или м-р. степен (или еквивалент) од акредитирана институција можат да аплицираат. Информациите дадени во следните документи ќе се користат за проценка на квалификациите на кандидатите за прием.
1. Две официјални примероци на додипломски и постдипломски (ако е применливо) академски записи или записници. Просечна точка одделение (GPA) од 3,0 или повисока од 4,0 скала за сите додипломски или постдипломски студии е најпосакувана.
2. TOEFL (или еквивалентен) резултат: сите кандидати чиј прв јазик не е англискиот, мора да поднесат ТОЕФЛ (или да обезбедат докази за да покажат дека неодамна завршиле две или повеќе години на студии во земја која зборува англиски јазик. тестот за општо познавање на англискиот јазик (GEPT), администриран од Центарот за обука за јазици и тестирање. Минимален резултат од 550 на хартија, 79 на интернет-базиран TOEFL тест е потребен за прием во програмата.
3. Додипломски рекорд испит (GRE) резултати: Сите кандидати се мошне препорачуваме да поднесете GRE општа тест резултат. Напредно Тест Тест во биохемија, клеточна и молекуларна биологија, хемија или биологија е високо препорачливо. Тестот GRE може да се откаже во исклучителна ситуација. Ве молиме контактирајте ја ММ програмата канцеларија, ако не сте во состојба да ги исполни овој ГРЕ услов. А високо GRE резултат значително ќе ја зголеми шансата за прием во програмата.
4. Три препораки за коментар за личниот карактер на апликантот и квалификациите за независна студија, вклучувајќи работна етика, интелектуална способност, истражувачки потенцијал и научна мотивација.
5. Изјава за намена и план за постдипломски студии (на англиски јазик)
6. Други докази за научни достигнувања
7. Процесот на евалуација вклучува и интервју. Од локалните кандидати ќе биде побарано да дојдат во Тајпеј за интервјуа, а меѓународните студенти ќе бидат интервјуирани по телефон.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна и клеточна биологија (MCB), посетете ја веб-страницата на MCB на: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center