LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304212 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма TIGP-Биоинформатика (BIO)Значаен опис
За Програмата TIGP-Биоинформатика (BIO)

Програмата TIGP за БИОинформатика (БП) е заедничка програма спонзорирана од Академија Синика (Институт за информатички науки, Институт за статистички науки и Институт за биомедицински науки), Национален универзитет Цин Хуа, Национален универзитет Чиао Тунг, Национален Јанг-Минг Универзитет и Националниот Тајван универзитет. Дополнителни наставни поддршка е достапна и од други големи истражувачки универзитети во Тајван. За разлика од повеќето програми за биоинформатиката понудени на други универзитети кои ги применуваат постојните курсеви во различни одделенија, нашите курсеви се специјално дизајнирани за студентите од БП и ги учат активни и искусни истражувачи во биоинформатиката. Програмата обезбедува интердисциплинарна обука и можности за истражување кои беспрекорно ги интегрираат сродни области, така што студентите се добро подготвени за независно истражување во нови и фасцинантни области на биоинформатиката. Фокусираме на геномни и протеомични студии со акцент на пренос на податоци, анализа на податоци, биолошки информации и екстракција на биолошките карактеристики, како и управување со знаењето користејќи напредни методологии за пресметка и компјутерска наука.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Следниве документи и квалификации се потребни за да се заврши пријавата за прием:
1. Диплома или магистрирал по биологија, компјутерски науки, статистика или други сродни области. Забелешка: Студентите кои имаат само диплома можат да се пријават само во NYMU по приемот
2. Течност на англиски јазик: Минимален TOEFL резултат од 550 (213 на компјутерски базирани), или IELTS резултат од 6. Кандидатите во Тајван можат да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT) наместо. Кандидатите се бара да поднесат сертификат за високо средно ниво при аплицирање за прием. Сепак, ова може да биде поништено за оние кои имаат добиено диплома или господар дипломи од англиското говорно подрачје земји.
3. ГРЦ резултат од општиот испит: За Програмата за биоинформатиката, кандидатот може да поднесе еден од следните материјали наместо GRE општ тест резултат:
_ Секој доказ за истражувачка способност, како што се трудови објавени на меѓународни конференции или списанија.
_ Задоволително високо ценето по формалност во било кој курс или проектна работа поврзана со компјутерски алгоритми или статистики, како што се дискреција, математика, алгоритми, пресметковна комплексност, структура на податоци, веројатност, компјутерска архитектура, компајлер и компјутерско програмирање.
4. Доказ за основни програмски вештини
5. Изјава за намена која вклучува план за истражување
6. Официјални записници од академски институции присуствуваа по средно училиште
7. Три писма на препорака
8. ГРЦ резултат од сроден предмет испит (високо препорачливо, но не задолжително)


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна и клеточна биологија (MCB), посетете ја веб-страницата на MCB на: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center