LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261837 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата TIGP-молекуларна и клеточна биологија (MCB)Значаен опис
За TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Избор на дипломиран програма е една од најважните одлуки што ќе ги донесете во вашиот живот. Тогаш, зошто треба да изберете МОЛЕКУЛНА И КЕЛИНСКА БИОЛОШКА ПРОГРАМА? Затоа што е SMART избор.

[S] напор кој ги опфаќа и академските и животните потреби.
1. Поддржувачкиот факултет се стреми да ментор млади научници и да обезбеди силни фондации за кариера.
2. Поддржувачки персонал работи за да ги олесни студентските интеракции, и да ги направи да се чувствуваат како дома во институтот и во Тајпеј. Конечно, MCB TIGP програмата обезбедува конкурентна финансиска поддршка, вклучувајќи ниски трошоци за обука и пристап до медицинска нега, како и грантови за поддршка на учениците-истражувања, живеење и конференциски патни трошоци.

[М] олекуларна биолошка обука која е и сеопфатна и интегративна.
Студентите во TIGP MCB програма добиваат солидна основа во секој аспект на молекуларната биологија и им се дава можност да го применат своето знаење во разновидна низа истражувачки полиња.

[A] читлив факултет кој се стреми да ја обучи следната генерација на научници.
Без разлика дали во лабораторијата или во училницата, програмата TIGP-MCB им дава пристап на студентите на национално и меѓународно признати професори во Академијата Синица и Националниот медицински центар за одбрана.

[R] извори кои опфаќаат сè, од техничка поддршка во најсовремените технологии и капацитети за помош при научното пишување и комуникација, осигуруваат дека студентите добиваат комплетна помош во постигнувањето на нивните истражувачки и академски цели.

[T] Aipei ги нуди сите погодности на глобален, космополитски град, додека останува пристапен, пријателски и еден од најбезбедните градови во светот.

Во рамките на програмата SMART, обезбедена во програмата MCB, која е спонзорирана од Институтот за молекуларна биологија (IMB), Academia Sinica во соработка со Институтот за животни науки (ILS), Националниот медицински центар за одбрана ќе ви помогне да ја зголемите својата професионална кариера.


Стипендии и стипендии

TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу $ 1000) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
Студентите со потекло од биохемија, биологија, молекуларна биологија, генетика, анатомија, хемија, физика и сродни полиња се добредојдени да аплицираат.

Кандидатите кои поседуваат BS степен од акредитирана институција, или кои ќе добијат степен во рамките на еден семестар, можат да аплицираат за прием.

1. Сертификат за степен
Службената евиденција се дефинира како оригинална документација издадена од институцијата која го носи вистинскиот потпис на Секретарот и печат на институцијата која го издава.

2. Записници
Просечна точка од просечна оценка (GPA) од 3,0 или повисока за сите работни места во колеџ (4.0 = А) е најпосакувана.

3. Англиски барања
Студентите од земјите кои не се зборуваат англиски јазик се очекува да читаат, пишуваат, разбираат и да зборуваат англиски за да бидат примени за постдипломски студии. Кандидатите чиј прв или мајчин јазик не е англиски, треба да полагаат тест за владеење на англискиот јазик како дел од постапката за аплицирање. За апликација мора да се обезбеди еден од следните резултати од тестот за јазик. Ве молиме имајте предвид дека резултатите од тестовите што се доставуваат мора да се преземат во последните две години. Кандидатите треба да се осигураат дека резултатите од тестот ќе бидат испратени до Канцеларијата за прием на TIGP пред крајниот рок за пријавување.
Иако условот за познавање на англискиот јазик за прием може да варира во соодветните програми, препорачаните барања се како што следува:
(1) TOEFL: Вкупно резултат од 79 на интернет-базирани (TOEFL-iBT), 213 на компјутерски-базирани TOEFL или 550 на хартија-базирани TOEFL се препорачува како минимален услов за прием за сите програми. Ве молиме означете дека институционалните TOEFL нема да бидат прифатени; само ЕТС Меѓународниот TOEFL ќе бидат прифатени.
(2) ИЕЛТС: Потребна е минимална вкупна Бенд резултат од 5.5 на Академскиот тест за меѓународен систем за тестирање на англиски јазик (ИЕЛТС) во текот на изминатите две години.
(3) GEPT: Покрај TOEFL и IELTS, апликантите во Тајван може да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT), администриран од Центарот за јазично обука и тестирање. Под оваа опција, кандидатите мора да го достават својот сертификат со високо средно ниво со апликацијата.
Ослободување од условот за познавање на англискиот јазик
Тестот за владеење на англискиот јазик може да се изземе за кандидатите кои дипломирале од универзитетите каде што англискиот јазик е главен јазик на настава, доколку апликантите обезбедат официјална потврда издадена од Канцеларијата

4. На постдипломски рекорд Испитување (GRE)
Ние ги охрабруваме апликантите да го земат Општиот тест на ГРЕ. Алтернативно, апликантите треба да ни дадат дополнителни информации (на пр. МС теза, истражувачка публикација, опис на истражувачките искуства) кои можат да го покажат вашиот потенцијал во истражувањето. Вашата квалификација ќе биде разгледана од страна на Комитетот за прием.

5. Две писма на препорака

6. Изјава за намена и план за учење (помалку од 3 страници)

7. Други докази за научни достигнувања

По разгледувањето на сите придружни документи споменати погоре, кандидатите кои го поминале првиот скрининг ќе бидат поканети на интервју. Од локалните кандидати ќе биде побарано да дојдат во Тајпеј за интервјуа, додека интернационалните студенти ќе бидат интервјуирани со видео.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна и клеточна биологија (MCB), посетете ја веб-страницата на MCB на: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center