LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292482 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата TIGP-молекуларна наука и технологија (MST)Значаен опис
За TIGP-молекуларна програма за наука и технологија (MST)

Целта на оваа програма е да се продлабочи базенот на достапни истражувачи во современите мултидисциплинарни полиња важни за идниот економски и социјален развој на Тајван. Програмата ги подобри и иновациите и академските истражувачки стандарди во сите сродни полиња.

Програмата MST ги охрабрува студентите_ независни истражувачки способности преку промовирање на вештини за решавање на проблеми и индивидуална самодоверба преку градење на самодоверба. Во оваа програма, факултет членови се врти mentoring прва година на студентите, додека тие формално се приклучат на истражувачка група и да ги преземе своите тезата студија. Студентите треба да ги започнат своите тези програми во рамките на првите два семестри по приемот во програмата за постдипломски студии. Од студентите се бара да завршат серија на потребните курсеви пред да започнат со истражување. Тим-настава систем претставува јадрото на MST програма, при што членови на факултет учат во согласност со нивните области на експертиза. Од студентите се очекува да преземе и задолжителни и изборни предмети. Сите курсеви се доставуваат на англиски јазик.

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:
TIGP нуди прием само за есенски семестар. Деталните барања за прием и материјали за апликација се достапни на веб страната на TIGP ( http://tigp.sinica.edu.tw/ ). Крајниот рок за аплицирање за Програмата MST е 31 март секоја година.

Или меѓународни студенти или домашни студенти од рамките на Тајван со БС и / или MS степен од акредитирана институција ќе се смета за прием во NTHU и NCU. За програмата NTU MST, кандидатот мора да биде дипломиран магистер на дипломирани од акредитирана институција. Квалификација на кандидатите за прием ќе се базира главно, но не исклучиво, врз следните заверени / заверени документи обезбедени од барателот:

(1) Додипломски и постдипломски (ако е применливо) академски записи или записници.
(2) резултати од дипломски рекорд (GRE): Тест Тестот е опционален (но високо препорачливо).
(3) познавање на англискиот јазик: Кандидатите чиј прв или мајчин јазик не е англиски, треба да поднесат еден од следниве извештаи за тест за познавање на англискиот јазик (препорачаните резултати се препорачуваат):
(i) TOEFL: резултати 550 на хартија (или 213 на компјутерски или 79 на новиот интернет-базиран TOEFL (TOEFL-iBT)) или повисока (Нашата институција CODE & NAME се: 7142 Academia Sinica);
(ii) GEPT: кандидатите во Тајван може да го полагаат Општиот тест за владеење на англискиот јазик (GEPT), администриран од Центарот за обука за јазици и тестирање. Кандидатите се бара да го достават својот сертификат за високо средно ниво кога аплицираат за прием;
(iii) ИЕЛТС (Меѓународен систем за тестирање на англиски јазик): оценка 5.5 или повисока е потребна.
Кандидатите кои имаат завршено степен програма во земја која зборува англиски, или кои дипломирале на универзитет каде што англискиот јазик е главен јазик на настава, може да биде изземен од тестот за владеење на англискиот јазик со официјална потврда издадена од Канцеларијата на Секретарот.
(4) Три писма со препорака кои коментираат личен карактер на кандидатите и квалификации за независна студија, вклучувајќи интелектуална способност, истражувачки потенцијал и научна мотивација.
(5) Изјава за намена или план за постдипломски студии.

Горенаведените поднесени материјали нема да бидат вратени на барателите под никакви околности. Целосните материјали за апликација мора да стигнат до TIGP пред 31 март секоја година.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За повеќе информации во врска со програмата за молекуларна наука и технологија (MST), посетете ја веб-страницата на MST на: http://tigp.iams.sinica.edu.tw/

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center